Dette skal til for at Gakpo skal kunne debutere i kveld

Cody Gakpo vil med stor sannsynlighet være med til London – men om han får spille må vi vente og se.

Cody Gakpo har så langt ikke fått mulighet til å trene med sine nye lagkamerater. For å gjøre det må han ha arbeidstillatelsen på plass, og selv om spilleren har vært på plass på Merseyside siden forrige onsdag da han kom for sin medisinske sjekk, var det først i går at han formelt sett var Liverpool-spiller da overgangsvinduet åpnet.

I dag er det Bank Holiday i England, og offentlig fridag. Det gjør at det ikke er veldig sannsynlig at papirene blir signert slik at Gakpo får sin arbeidstillatelse – men helt utenkelig er det ikke.

– Dersom jeg jobbet for de som avgjør dette, ville jeg stå opp så tidlig som 06.30 om morgenen for å signere disse papirene. Jeg er ikke sikker på at det vil skje. Han kan ikke trene med laget inntil disse papirene er signert, sa Jürgen Klopp på fredag.

Papirarbeidet må være fullført innen klokken 13.00 norsk tid i dag for at Gakpo skal være spilleberettiget mot Brentford, og derfor er det mest sannsynlig at nederlenderen får Liverpool-debuten mot Wolverhampton i FA-cupen i helgen.

Men vi har fått overraskelser før – som i Merseyside-derbyet lørdag 3. september. Da fikk Arthur Melo klarering for å kunne spille like før fristen, og satt på benken i tidligkampen på Goodison.

ØNSKET VELKOMMEN: Denne banneren var på The Kop på fredag.

ØNSKET VELKOMMEN: Denne banneren var på The Kop på fredag.

– United ble tatt på senga

Ifølge Neil Jones i Goal.com ble Manchester United både overrasket og frustrerte over hvor raskt Liverpool kom inn, forhandlet og sluttførte overgangen til Gakpo. 

Etter at de terminerte kontrakten til Cristiano Ronaldo under VM, var det forventet at de skulle forsterke med en ny angriper, og Gakpo var linket til Old Trafford helt siden Erik ten Hag ble manager i fjor sommer.

Sportsdirektør Julian Ward skal ha vært veldig bestemt på å få avtalen i boks før overgangsmarkedet åpnet 1. januar, slik at spilleren umiddelbart kunne trene sammen med sine nye lagkamerater og bli integrert i laget.

Vi får se om de ansvarlige får signert papirarbeidet i tide, og om vi kan se en debutant på Gtech Community Stadium i kveld.

Brentford - Liverpool spilles kl. 18.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.