Flere overgangsobjekter nærmer seg kontraktsslutt

Jürgen Klopp og Liverpool sliter med å få tak i spillere til rimelig pris. Gratisoverganger kan være løsningen for tyskeren.

I løpet av den siste måneden har Liverpools ønskeliste blitt plukket fra hverandre sakte, men sikkert. De røde var interessert i Konrad Laimer i høst, men han forsvinner sannsynligvis til Bayern til sommeren.

Enzo Fernandez nærmer seg stadig en Chelsea-overgang verdt over 100 millioner pund og Arsenal skal, etter ryktene, være villig til å legge over 70 millioner pund på bordet for Brighton-spiller Moises Caicedo.

Det er ingen tvil om at Jude Bellingham er sterkt ønsket på Anfield, og engelskmannens situasjon er uendret i januar. Det betyr likevel ikke at overgangen for Dortmund-spilleren vil bli av det billige slaget.

Det er ingen tvil om at Jürgen Klopp har et sterkt behov for flere spillere både inn og ut før den neste sesongen, så hva er mulig å få tak i for en billig penge før den tid? Vi har tatt en titt.

LINKET: N’Golo Kanté er på utgående kontrakt hos Chelsea. Etter ryktene skal Liverpool være interessert i ankeret.

LINKET: N’Golo Kanté er på utgående kontrakt hos Chelsea. Etter ryktene skal Liverpool være interessert i ankeret.

Gode og etablerte spillere tilgjengelig

Det er nemlig veldig mange gode og kapable spillere som er på vei mot bosman-status. I Premier League er det blant annet mulig å få tak i Youri Tielemans (Leicester), Jorginho (Chelsea), N’Golo Kanté (Chelsea), Ilkay Gundogan (Manchester City) og Wilfried Zaha (Crystal Palace).

Tielemans er en spiller flere har ønsket seg, men det virker ikke som klubben tenker i hans baner. Han er også den eneste på Premier League-listen som enda ikke har fylt 30 år. El Nacional meldte i går ettermiddag at Klopp skal være interessert i Kanté, men trenger de røde en ny skadeplaget midtbanespiller?

I det vide utland er det også flere gode kandidater på utgående kontrakter. Milan Skriniar fra Inter kan være en løsning på midtstopperplass, om en av de rødes fire spillere i den posisjonen forsvinner i sommer. Kroaten er bare 27 år, men har blitt linket til PSG den siste tiden.

På sentral midtbane, som utvilsomt er de rødes svakeste ledd, finner man spillere som Daichi Kamada (Eintracht Frankfurt), Houssem Aouar (Lyon), som de røde har vært linket til tidligere og Dani Ceballos (Real Madrid).

Marcus Thuram (Mönchengladbach), som hadde et godt VM for Frankrike, er også uten kontrakt til sommeren.

Du kan se hele listen på Transfermarkt.com.

Det er ikke helt umulig at Jürgen Klopp og sportsdirektør Julian Ward ser på spillerne allerede nå, og undersøker mulighetene til å hente en av dem for en billig pris i løpet av dagen. Det er likevel lite som tyder på at det vil skje noe mer i januar. 

I Liverpool er Naby Keita, Roberto Firmino, Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner og Adrian på utgående kontrakt.