Pressekonferanse: Følg Klopps pressekonferanse før kampen mot Brighton

Vi fulgte pressekonferansen før cupkampen mot Brighton.

Følg pressekonferansen i liveoppdateringen under eller i videoen øverst i saken.

Velkommen

Velkommen til livedekning av Jürgen Klopps pressekonferanse før bortekampen mot Brighton i fjerde runde av FA-cupen. 

Manageren er på plass klokken 11, og vi oppdaterer med alt som blir sagt her.

Klopp er på plass. Får spørsmål om hva de skal gjøre annerledes enn forrige møte med Brighton

Alt. Vi viste mot Wolves at vi har veldig lyst til å gå videre. I fotball får man alltid en mulighet til å gjøre opp for seg, men Brighton er i veldig god form.

De skadede

– Det vil ta noen uker før Diogo, Bobby og Virgil kan trene igjen. For Diaz er det lenger.

Bajcetic sin nye kontrakt

– Han har vist at han er klar, og han bidrar veldig godt for oss. Egenskapene hans er noe vi har hatt behov for. Han har en god aggresjon og er en god fotballspiller i tillegg. Veldig fornøyd. Han fortjener den nye kontrakten. 

Lampard fått sparken

– Slik er fotballen, og sånn går det. Jeg synes synd på Frank. Han ga alt, og gjorde det bra i fjor. Denne sesongen mistet de Richarlison, og Calvert-Lewin kom ikke i form. Vi vet hvordan skader kan påvirke en sesong. Frank vil komme tilbake, en ung manager. Alt er foran ham. 

Var det mye snakk i spillergruppen etter tapet mot Brighton?

– Det er ingen stor fordel å være tittelforsvarer, for alle starter med blanke ark. Men minnene fra i fjor gir oss motivasjon. 

– Det er fremdeles den verste kampen jeg har sett. Alt gikk galt. Vi måtte endre vår tilnærming fullstendig. 

– Første omgang mot Chelsea var disiplinert. Vi ga dem ikke mye å spille gjennom. Det er noe vi må gjøre igjen mot Brighton. I andre omgang begynte vi veldig bra, men så ble vi litt overivrige. Presset var ikke like koordinert, og da kom Chelsea til sjanser. Det er noe vi skal jobbe med. Mer kompakte enn vi var mot Brighton. Ikke ligge dypt, men i de avgjørende områdene må vi være kompakte. Vi må gjøre det vanskeligere for dem. 

Blir det et liknende laguttak som de forrige kampene?

– Jeg har ikke tatt avgjørelsene. Vi har hatt en lang treningsuke, og har det etter kampen også. Da er det mulighet til å vise seg frem. 

– Darwin er tilbake, og på midtbanen har vi noen alternativer, noe som er bra. 

To clean sheets etter Brighton-kampen. Hvor viktig er det?

– Vi har aldri trengt å snakke om kvaliteten på midtstopperne våre. Forsvarsspill er mer kompleks enn som så. Å holde nullen er veldig viktig for oss. Alle venter på en storseier, og det ønsker vi også, men det må man jobbe mot. Det begynner med å holde nullen. Veldig viktig for oss. 

Kan bra spill i cupene gi momentum i ligaen?

– Vi er ikke berømt for å nå langt i FA- og ligacupen. Vi har nådd Champions League-finalen noen ganger. Ofte er cupkamper i midtuken, men nå har vi hatt en hel uke å forberede oss på. Men det blir nok vanskeligere på et tidspunkt, for vi har to kamper til gode i ligaen som må spilles. Men det blir mer komplisert jo lenger vi kommer i cupen, men det er ikke et problem for øyeblikket. 

– Det handler om selvtillit og momentum. Når du vinner fem-seks kamper på rad er det også mye hardt arbeid. Det handler om selvtillit. Hvert gode resultat gir selvtillit. 

Tapet mot Brighton. Snakker du om den med spillerne nå og viser hva som gikk feil?

– Ikke daglig, men vi hadde intense samtaler etter den kampen. Vi endret oss umiddelbart. Det så ut som to forskjellige idretter. Men vi trenger ikke vise mer fra Brighton, det ville vært et «horror-show». Hvis du ikke lærer av et tap er det kun et tap, men du kan lære av det. 

Den nye midtbanen og dynamikken. 

– Vi hadde noen smeller etter Brighton, så vi måtte gjøre endringer. Så likte jeg rytmen og miksen av offensive og defensive kvaliteter. Det handler ikke om de tre alene, men også angrepsrekken. Midtbanen fungerte bra i de kampene, vi får se hvem som starter søndag. Alle ønsker å spille. Det er like viktig hvem som avslutter kampen. Vi har seks-sju midtbanespillere i toppform, og det er perfekt. Men bare tre kan starte. 

Midtbanen, viktig med styrke mot deres midtbane?

– Mot Brighton er det veldig viktig hvordan angrepsrekken forsvarer seg. Hvis ikke fronttrioen forsvarer seg, blir det vanskelig. Det var problemet sist vi møtte Brighton. Hvis du forsvarer deg mot Brighton med syv spillere er du sjanseløs. Det handler om hvordan vi forsvarer oss generelt.

Arthurs opptrening

– Han løper mye, og kan forhåpentligvis trene med laget om to-tre uker. 

– Fabio Carvalho er ute med en liten skade. Han kan kanskje trene i dag men blir ikke hundre prosent klar til helgen. Milner trente ikke den ene dagen, men er helt fin. 

– Nat Phillips er ute med en skikkelig forkjølelse.

Kan Nat Phillips dra?

– Det kommer an på budene. Vi må være forberedt på alt. 31. januar er deadline day. Vi får se, jeg vet ikke.

Det var alt

Det var det fra Jürgen Klopp for denne gang. Det kommer et påfyll av sitater fra manager når den lukkede delen av pressekonferansen blir lagt ut sent fredag kveld. Takk for følget.