FSG har ingen planer om å selge Red Sox

Fenway Sports Group har gjort det klart at de er villige til å lytte til bud på Liverpool FC. Det samme gjelder ikke baseballklubben Boston Red Sox, som de også er eiere av.

Liverpool- og Boston Red Sox-formann Tom Werner har uttalt seg i det offentlige rom for første gang på mange måneder, og Mass Live melder at Werner benyttet anledningen til å slå fast at Fenway Sports Group ikke har noen planer om å selge baseballklubben Boston Red Sox.

Werner stilte til pressekonferanse for å annonsere at Rafael Devers har fått en ny tiårskontrakt på Fenway Park. Liverpool-formannen benyttet anledningen til å bekrefte at FSG ønsker å ekspandere innenfor andre sportsgrener, men slo fast at spekulasjoner om at FSG ønsker å selge Red Sox ikke medfører riktighet.

– Det finnes absolutt ingen slike planer, sa Werner.

I Boston beskyldes FSG for å være alt for sparsommelige, og fansen har etterlyst større investeringer i spillerstallen til Boston Red Sox. Derfor ble FSG-eier John W. Henry møtt med pipekonsert på Fenway Park tidligere denne måneden. 

– Folk skal vite at vi forsøker å løse flokene, og vi føler med fansen. Både jeg og John er 72 år gamle. Vi ønsker å vinne Wolrd Series flere ganger her. Så lenge vi har helsen i behold, skal vi fortsette å forbedre Red Sox. Vi har mange planer om hvordan vi skal styrke klubben. Våre hjerter og vår sjel er med Red Sox, sa Werner.

Blir kritisert for det samme i Liverpool

Både Werner og Henry har vært mindre å se rundt Red Sox de senere årene, og det var første gang på tre år at noen av dem var tilstede på en pressekonferanse. Men de har insistert på at de jobber hardt for klubben i kulissene. 

At FSG ikke har åpnet lommebøkene mer og tatt større sjanser med å investere i stallen, er det samme de har blitt kritisert for i Liverpool FC.

Men som i Liverpool FC, har de også hatt fantastisk suksess i baseball. Under FSG sitt eierskap har Red Sox vunnet World Series fire ganger – i 2004, 2007, 2013 og 2018 – men de siste årene har det altså gått dårligere.

I november ble det klart at FSG har gjort Liverpool FC tilgjengelig for salg, og leter etter en del-investor eller noen som vil kjøpe hele klubben.