Gakpo har bodd på hotell den første måneden. Nå skal han flytte, og det gleder han seg til

Cody Gakpo forteller om sin første måned i ny klubb.

Så langt har Cody Gakpo spilt og startet fire kamper for de røde etter overgangen fra PSV Eindhoven da overgangsvinduet åpnet 1. januar. Han har så langt ikke scoret, men har denne helgen fått ros fra manageren for hvor god han har vært på det defensive fra sin rolle i angrepet.

– Fra et fotballperspektiv, er det nye ting på banen, med nye spillere og et nytt lag, men jeg kan se at det er en veldig flott spillergruppe. Hver dag ser jeg frem til å jobbe sammen med dem, trene hardt og spille kamper. Jeg prøver å tilpasse meg så raskt som mulig, forbedre meg hver dag og vise den beste versjonen av meg selv, sier hovedpersonen selv i et intervju med Liverpoolfc.com

Han har så langt ikke blitt kjent med byen han har flyttet til. Og nå skal han endelig komme seg ut av hotellet.

– Utenfor banen må jeg være ærlig, og si at jeg ikke har vært inne i byen så mange ganger så langt. Mesteparten av tiden har jeg vært på hotellet. Denne uken flytter jeg faktisk, og det er noe jeg ser frem til, forteller han.

– Alt er bare nytt. De små tingene folk gjør annerledes her enn i Nederland. PSV er også en stor klubb, men Liverpool er en enorm klubb. Alt er større enn det jeg har vært vant med, så det er en ting som har vært en stor forskjell.

En annerledes rolle

Han har fått spørsmål om hvem han tilbringer mest tid sammen med utenfor banen.

– Det er en veldig fin gruppe. Alle har hjulpet meg mye for å få meg til å føle meg hjemme så mye som mulig. Jeg tilbringer mye tid med Curtis Jones, og noen ganger med andre spillere. Jeg liker Ibou (Ibrahima Konaté). Alle er veldig hyggelige og hjelper meg, så det er flott, sier han.

HAR FUNNET TONEN: Cody Gakpo og Curtis Jones har funnet tonen utenfor banen.

HAR FUNNET TONEN: Cody Gakpo og Curtis Jones har funnet tonen utenfor banen.


Posisjonen han har spilt for Liverpool i de siste kampene er en annen enn den han er vant med fra PSV Eindhoven.

– Rollen min er litt annerledes enn det jeg er vant med. Til vanlig har jeg spilt til venstre, i de tre siste årene. Jeg kan forbedre meg på å spille midtspissrollen, og jeg ønsker å vise kvalitetene mine der. Det er en flott posisjon, og ved å spille der gjør det meg mer komplett teknisk, sier han.

Forrige sesong ledet han PSV Eindhoven som kaptein, da de slo Ajax i cupfinalen.

– Det var en flott erfaring. Det er en litt annerledes situasjon i Nederland, der Ajax de siste årene har vært helt strålende. Det var et øyeblikk der vi kunne vinne cupen og ta det fra dem. Vi jobbet veldig godt som lag.

Liverpool er regjerende mestere i FA-cupen, og skal søndag møte Brighton på bortebane igjen. I ligaen for to uker siden gikk det veldig dårlig, i det Jürgen Klopp har omtalt som en av de dårligste kampene han har sett. De røde må opp mange hakk på søndag.

– Alle er innstilt på å vinne den neste kampen, gå til neste runde, og til slutt vinne cupen. Det er helt klart, og vi er klare for å gjøre vårt beste, sier 23-åringen.

Brighton - Liverpool spilles søndag kl. 14.30, og vises på V Sport 1 og Viaplay.