Gakpo om interessen fra Manchester United og Leeds

Liverpool tok innersvingen på erkerival Manchester United, da Anfield-klubben sikret seg Cody Gakpo foran nesen på Salford-klubben.

Leeds og Southampton gjorde seriøse forsøk på å signere Gakpo mot slutten av sommervindet, men kom til kort. Manchester United var også interesserte allerede på det tidspunkt, og både Salford-klubben og Chelsea vurderte å legge inn bud like før jul.

Spesielt førstnevnte, med sin nederlandske manager Erik ten Hag, som har det samme agentbyrået som Gakpo, SEG, vil irritere seg over at 23-åringen havnet i Liverpool. The Athletic opplyser at Uniteds sportsdirektør, John Murtough, møtte daglig leder i SEG, Kees Vos, på Manchester Uniteds treningsanlegg, Carrington, like før jul for å diskutere en overgang for Gakpo.

Nå kaster Gakpo selv lys over interessen fra blant annet Manchester United og Leeds, som begge prøvde å hente ham til Premier League allerede sist sommer.

– Det var en vanskelig sommer. En veldig intens periode, minnes Gakpo til Mirror.

– Jeg prøvde å finne roen, men det var vanskelig. Jeg trodde jeg var på vei til Manchester United, men til slutt ble det ikke noe av. Leeds kom også inn. De er også en god klubb, og jeg spurte meg selv om jeg virkelig ønsket å dra tid, og når du er i tvil, føles det ikke bra, forklarer nederlenderen.

Ble en bedre lagspiller under VM

Gakpo benyttet imidlertid VM godt, og tre mål på fem kamper for Nederland, betød økende interesse fra flere storklubber, som Liverpool og Chelsea. I gruppespillet viste Gakpo at han kan score med begge føtter og med hodet, men det ble stopp i kvartfinalen mot Argentina.

LANDSLAGSKOLLEGAER: Fra og med i dag er Cody Gakpo og Virgil van Dijk også lagkamerater på klubbnivå.

LANDSLAGSKOLLEGAER: Fra og med i dag er Cody Gakpo og Virgil van Dijk også lagkamerater på klubbnivå.

I en alder av bare 23 år mener Klopp at Gakpo er en spiller som fortsatt kan utvikle seg mye, og det er noe også spilleren selv er opptatt av.

– Jeg kan fortsatt ta mange steg, og bli bedre. Jeg kan definitivt forbedre meg som spiller. I løpet av VM i Qatar ble jeg en bedre spiller på rekordtid, fordi jeg spilte sammen med de beste spillerne i Nederland, og spilte mot de beste fotballspillerne fra andre land.

– Mens jeg var opptatt med VM-spill var det vanskelig å definere eksakt hva jeg ble bedre på, men etter at VM var over har jeg hatt tid til å analysere ting. Jeg var mer en individualist før VM, og stolte på mine instinkter. Jeg prøvde å drible mye, og var opptatt av å gjøre noe spesielt hver gang jeg fikk ballen. Nå skjønner jeg at jeg må tenke mer på laget. Jeg må velge riktig tidspunkt for å drible og gjøre ting på egen hånd. Jeg har tatt steg når det gjelder å erkjenne dette.

Gakpo fikk sin Nederland-debut i Euro 2020, og står nå etter VM bokført med 14 landskamper. På disse har han gjort seks mål. 

Han har spilt ungdomslandslagsfotball for Nederland på alle nivåer fra U18 til U21. For U18-landslaget har han tre kamper, og det samme for U19-landslaget. For U20-landslaget gjorde han fire mål på fem kamper, mens han for U21-landslaget gjorde sju mål på 13 kamper.

Personlig kristen

Gakpos far Johnny kommer fra Togo, og han spilte fotball i hjemlandet før han flyttet til Eindhoven. Faren var en stor fan av den nylig avdøde brasilianske fotball-legenden Pele, og fikk Cody til å studere klipp av Pele på YouTube. 

– Min far så alltid på Pele på YouTube, og jeg fulgte også med. Det var vidunderlig å se ham i aksjon.

I intervjuet med Mirror kommer det frem at Gakpo er personlig kristen, og han beskriver Bibelen som «et kjærlighetsbrev om hvordan vi skal behandle hverandre». Han avslører at det er flere religiøse spillere på det nederlandske landslaget.

– Vi er alle troende kristne. Før kampene våre ber vi sammen. Memphis Depay leder an. Tro handler om mer enn fotball. Vi er takknemlige for alt vi har. Vi er velsignet. Men vi må også be Gud om styrke for alle utfordringene vi har foran oss.