– Han er komfortabel og glad for å være her

Ibrahima Konate gleder seg til å se Cody Gakpo i den røde Liverpool-trøyen.

Det nærmer seg en ny kamp for de røde, og det passer kanskje godt å få en cupkamp servert lørdag kveld. Cody Gakpo hadde sin første treningsøkt med troppen i går ettermiddag, og i morgen kan han få sin første kamp.

Debuten blir sannsynligvis sammen med Ibrahima Konate på banen. Franskmannen er akkurat tilbake fra en pause etter VM, og nå gleder han seg til å se en ny lagkamerat i aksjon.

– Vi er glad for å ha ham i laget, og vi vet at han hadde et godt VM. Jeg håper det vil hjelpe oss, sier han til liverpoolfc.com før kampen mot Wolves.

RADARPAR?: Darwin Nunez og Cody Gakpo virker å ha funnet tonen ganske fort på Merseyside.

RADARPAR?: Darwin Nunez og Cody Gakpo virker å ha funnet tonen ganske fort på Merseyside.

Det er nok mer sannsynlig at vi vil få se Gakpo på benken fra start i morgendagens kamp, men det vil være overraskende om kantspilleren ikke får noen minutter på å vise seg frem foran Anfield-publikummet.

Konate kan melde om at 23-åringen har funnet seg godt til rette i troppen.

– Jeg har bare hatt en treningsøkt med ham, men han er komfortabel allerede og glad for å være her.

Konate er også en spiller som akkurat har sluttet seg til troppen etter VM. Hans Frankrike-lag tok seg helt til finalen i mesterskapet.

– Det var fantastisk å få spille et VM. Vi vant ikke mot Argentina, men nå må jeg prøve å glemme det og komme tilbake sterkere med Liverpool, sier midtstopperen.

Kan møte en tidligere lagkamerat

En cupkamp mot Wolverhampton er kanskje ikke like stort som en VM-finale, men Konate har ikke glemt hvordan det er å møte Wolverhampton.

– Vi kjenner dem godt, for vi har spilt mot dem noen ganger før. Jeg spilte ikke mot dem forrige sesong, men jeg vet at vi vil møte gode spillere.

I januarvinduet er det ikke bare Liverpool som har forsterket seg. Den 1. januar ble nemlig Atletico Madrid-spiller Matheus Cunha klar for Wolverhampton. Portugiseren spilte sammen med Konate i RB Leipzig.

I TYSKLAND: Matheus Cunha og Ibrahima Konate spilte halvannen sesong sammen i den hvite RB Leipzig-trøyen.

I TYSKLAND: Matheus Cunha og Ibrahima Konate spilte halvannen sesong sammen i den hvite RB Leipzig-trøyen.

– Jeg vet vi vil møte veldig gode spillere, og spesielt Matheus (Cunha), som jeg spilte med i Tyskland, forteller franskmannen.

Liverpool og Konate har ikke akkurat spilt fyrverkerifotball siden nyttår, og 2023 ble innledet med et 1-3 tap mot Brentford. Konate var sterkt involvert i London-klubbens tredje scoring.

– Vi vet at vi tapte mot Brentford, og det var tøft for oss. Nå må vi respondere på det, og forhåpentligvis kan vi vinne, avslutter han.

Liverpool møter Wolverhampton i FA cupens tredje runde. Kampen sendes direkte på TV3+ og Viaplay.