Har ikke fått straffespark i Premier League siden dette

25 ligakamper uten straffespark er den lengste rekken på over 25 år.

Føler du noe har manglet for Liverpool i Premier League denne sesongen? Kanskje det du har savnet er forsøkene fra elleve meter. Det har de røde nemlig ikke fått noen av siden april i fjor.

I Premier League-sammenheng har Liverpool nå gått 25 kamper uten å få et eneste straffespark. Ifølge The Times må vi helt tilbake til 1997 for å finne en liknende rekke, og det viser seg at ingen andre lag i Premier League er i nærheten av å matche den rekken.

Bournemouth er nærmest. De har ikke fått et straffespark i noen av sine 18 kamper etter opprykket, og er det eneste andre laget som ikke har fått straffespark denne sesongen. Deretter følger Brighton med elleve og Manchester United med ti kamper på rad uten straffespark.

I toppen på annen statistikk

Det forrige straffesparket Liverpool fikk var altså i hjemmekampen mot Watford 2. april i fjor, da Fabinho banket ballen i krysset. Siden har det blitt to straffespark, men ingen av de har kommet i ligaen.

Vi måtte se litt nærmere på denne underlige statistikken.

Tall fra fbref.com viser nemlig at det kun er Manchester City som har flere enn Liverpools 586 ballberøringer innenfor motstanders sekstenmeter denne sesongen.

At Bournemouth ikke har fått straffespark kan forklares litt med de samme tallene. De har nest færrest touch i motstanders sekstenmeter, 289 i tallet, og har dermed ikke like mange muligheter til å få straffespark som andre lag.

Kanskje handler det bare om å være god til å få straffespark? Fulham og West Ham har fått flest straffespark denne sesongen med seks hver, men ligger ganske beskjedent til på listen over ballberøringer i motstanders sekstenmeter.

Arsenal, som ligger like bak Liverpool på den listen, har også fått dårlig betalt med bare ett straffespark. Som vi husker var det av det billige slaget… Newcastle og Manchester City, som er de andre lagene som ligger helt i toppen på listen, har fått tre straffespark hver.

Tidligere har vi også sett på de utrolige tallene som viser hvor lite Salah får av dommerne.

Forrige sesong fikk for øvrig Liverpool åtte straffespark i Premier League. Noen må finne tilbake til den oppskriften.