Liverpool Echo: «Ingen reell interesse frem til nå»

Lokalavisen tilbakeviser ryktene om at Liverpool FC er i ferd med å bli solgt til interessenter i Midt-Østen.

Sam Wallace i Telegraph skrev i helgen at det ventes å komme bud på Liverpool FC i februar. 

«Budrunden på Manchester United og Liverpool er i full gang, og formelle bud på begge klubber er ventet i løpet av den neste måneden», slo han fast.

Etter at Wallace skrev dette har ryktene florert om at interessenter fra Qatar allerede i praksis har kjøpt klubben, og at avtalen vil fullføres i februar. Dette tilbakevises av Dave Powell i Liverpool Echo.

«Det har vært rapportert om interesse for Liverpool, og multimilliardærer som Mukesh Ambani og Steve Ballmer har vært linket på veien, men Echo er blitt fortalt av velinformerte kilder i USA at det ikke har vært noen reell interesse fra noen så langt. Det har ikke skjedd mye etter at det ble kjent at FSG var åpne for å selge klubben i november», slår Powell fast.

Har det ikke travelt

Powell melder at de høye herrer i Boston ikke har det travelt med å selge klubben, ei heller med å få inn en ny minoritetsinvestor, om det skulle bli det endelige utfallet. 

«Fokuset er på å finne den riktige partneren, som kan bidra med den strategiske kapitalen som FSG søker fra en minoritetsinvestor. De er også ute etter en investor som kan bringe ekspertise til bordet som kan hjelpe klubben å vokse. Det er mulig de søker en minoritetsinvestor som med tiden er villig til å ta full kontroll over klubben.»

En slik investor vil eliminere risikoen for FSG og gi dem muligheten til å trekke seg ut, uten å måtte legge mer penger på bordet. Da kan FSG selge seg ut etter at klubbens verdi har vokst ytterligere.