– Jeg er ikke blitt en dårlig manager over natten. Vi må løse situasjonen, og få folk til å glede seg til å komme til stadion igjen

Skadene må ta sin del av skylden for at vi ikke er høyere oppe og kjemper om Champions League denne sesongen, mener Klopp.

Liverpool ligger på niendeplass i Premier League etter halvspilt sesong, og har sin svakeste poengfangst siden 2014/15-sesongen, året før Jürgen Klopp kom inn i oktober måned.

At det har skjedd er spesielt oppsiktsvekkende siden det skjer sesongen etter de røde tok 92 poeng, og kom nærmere å vinne samtlige fire troféer enn noe lag tidligere har klart.

– Forrige sesong var superintens, og mye lenger enn vi kunne forvente. Hvem forventer å spille alle finaler? Vi er positive og optimistiske, men du kan egentlig ikke forvente slikt, sier Klopp på den lukkede delen av pressekonferansen før søndagens kamp mot Brighton.

– Tre uker senere starter vi med pre-season og alle de tingene, så det gjorde det ikke lettere. At det ville bli vanskelig var klart, men med færre skader tror jeg vi kan være enig om at vi lett kunne hatt fire-fem poeng mer, minst, sier han videre.

Fem poeng mer og det ville vært en normal sesong

Med fem poeng mer ville Liverpool vært på sjetteplass, og bare fem poeng bak Manchester United og Newcastle United. Nå er avstanden ti poeng.

– Da ville vi ikke hatt en strålende sesong, men vi ville vært høyere oppe og kjempet om Champions League, og det ville vært som en normal sesong. Skadene har gjort at det har blitt en middels eller dårlig sesong, så det er forskjellen.


Han mener skader har vært en helt avgjørende grunn til at det har blitt slik akkurat i år.

– Det er slik for alle lag der ute. Dersom sentrale spillere er ute, så kan du ikke bare erstatte dem. Det er ikke mulig, på grunn av tingene vi har snakket om. Som spillemønster, og arbeidet med spillemønster. Ting som skal gjøres på en veldig spesifikk måte, og du har ikke tid til å trene i tillegg til det. Dersom noe skjer i løpet av sesongen har du tre dager til å trene før neste kamp, så det er ikke som at du kan finne opp nye måter å spille fotball på i en og en halv fotballtrening. Det er nettopp det.

– Jeg sa det her i uken, tror jeg. At jeg ikke har blitt en dårlig manager over natten. Jeg var kanskje ikke så god som folk ville ha det til, men jeg er ikke så dårlig som noen kanskje tenker heller. Men se for deg at dere satt her i dag og snakket med en annen trener. Så vi vinner fire troféer, og jeg sier «vi snakkes senere, jeg skal på ferie». Se for deg det! Du ser et nytt fjes her og han må sitte her og forklare disse tingene. Ingen ville ha lyttet. De ville sagt «nei, nei, nei, fjoråret var bra, og i år er det ikke så bra, så du må dra».

NY KAMP: Søndag skal Liverpool møte Brighton i FA-cupen.

NY KAMP: Søndag skal Liverpool møte Brighton i FA-cupen.


Må få supporterne til å glede seg til kamp igjen

Klopp var denne uken gjest i podcasten «Football People» med Michael Calvin, der han snakket om at han ønsket å være med på å bygge opp et nytt lag, og at det var grunnen til at han signerte en ny avtale. Han toucher innom litt av de samme tingene til reporterne på AXA Training Centre.

– Med disse tingene må du ha brede skuldre for å bære det. Det er tøft, beklager. Men vi vil prøve med alt det vi har. For å komme oss ut av denne situasjonen, og gjøre det på en måte som gjør at folk gleder seg til å komme på stadion igjen, og tenker «ok, flott, det er spektakulært, så la oss dra dit». Det er grunnen til at jeg sier at måten du oppfører deg på og håndterer situasjoner i slike øyeblikk også blir avgjørende i fremtiden, sier Klopp.

– Det er grunnen til at jeg er veldig fornøyd med hvordan vi har gjort det så langt, og håper at vi kan komme oss gjennom dette sammen. Vi skal gjøre de riktige tingene og komme mye nærmere igjen, og derfra vet vi alle at alt kan skje.

Brighton - Liverpool spilles søndag kl. 14.30, og vises på V Sport 1 og Viaplay.