– Jeg må bare glemme VM-finalen og gjøre alt jeg kan for Liverpool

Ibrahima Konaté vil få mye spilletid den neste måneden.

Wolverhampton har hentet angriperen Matheus Cunha på lån fra Atletico Madrid. Angriperen med åtte landskamper for Brasil spilte sammen med Konaté i 2018/19 og 2019/20-sesongen.

Han fikk debuten sin da han kom inn som innbytter mot Aston Villa i midtuken, og i kveld vil han trolig være en av spillerne Ibrahima Konaté skal stoppe.

– Vi kjenner selvsagt til Wolves, og har spilt mot dem mange ganger. Jeg har ikke spilt mot dem personlig, men jeg så kampene forrige sesong og vet hvordan vi skal spille mot store spillere. Spesielt en som jeg spilte med i Tyskland, Matheus Cunha. Det vil bli en veldig god kamp, sier Konaté til Liverpoolfc.com

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Ibrahima Konaté og Matheus Cunha var lagkamerater i RB Leipzig.

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Ibrahima Konaté og Matheus Cunha var lagkamerater i RB Leipzig.

– Vi vet at vi tapte kampen mot Brentford, og det var veldig hardt for oss. Dette er et godt tidspunkt for å svare, og gjøre det annerledes mot Wolves. Jeg håper at vi kan slå dem, sier Konaté.

Det ligger også til rette for at vi får se en debutant for Liverpool i dag, og Jürgen Klopp har allerede langt på vei bekreftet at Cody Gakpo vil spille en rolle.

– Jeg trente bare med ham på torsdag, og han er komfortabel og glad for å være her. Vi er også glade for å ha ham denne sesongen, og vet at han spilte et veldig godt VM. Jeg håper at han kan hjelpe oss mye, sier Konaté.

18. desember spilte 23-åringen i VM-finalen mot Argentina, som Frankrike tapte etter straffer.

– VM var selvsagt en utrolig opplevelse som jeg satte stor pris på. Vi slo ikke Argentina i finalen, men nå må jeg prøve å glemme det og komme tilbake med Liverpool og gjøre alt for at vi skal kunne oppnå store ting denne sesongen, sier Konaté.

– Vi har ikke vært i en slik situasjon før

Klopp har snakket om hvordan det er å få igjen en spiller som så nylig har tapt en VM-finale.

– Det er nytt for oss alle. Jeg har kjent «Ibou» i en stund nå, og vi så til ham og snakket med ham etter VM. Det virker som at han tar alt greit. «Ibou» er en ung fyr, og forsto situasjonen på riktig måte. Han vet at det franske landslaget har en lys fremtid, så det føltes ikke som at det var hans siste sjanse eller noe slikt. Det laget er desperate for å gå tilbake og spille i neste turnering, sier manageren til Liverpool Echo

Han vet ikke om de røde har gjort rett som har kastet ham inn igjen i det så raskt – men med Virgil van Dijks nye skade har en uansett ikke mye valg.

– Med tanke på det fysiske så spilte han noen kamper i VM, men det var ikke det mest intense. Han spilte noen minutter i finalen, og så hadde han åtte fridager. Han trente rolig, og rundt to uker etter finalen var han for første gang aktuell for kamp. Om det er perfekt? Selvsagt ikke. Ingenting er perfekt i disse omstendighetene. Jeg vet ikke hvor lang tid vi skal gi spillere etter at en slik stor drøm er knust – men det går fint med ham.

DEBUTANT? Cody Gakpo og Ibrahima Konaté har trent sammen én gang så langt. I kveld ligger det an til at begge vil få minutter på banen, i det som blir Gakpos debut.

DEBUTANT? Cody Gakpo og Ibrahima Konaté har trent sammen én gang så langt. I kveld ligger det an til at begge vil få minutter på banen, i det som blir Gakpos debut.

Konaté kom i fokus i Brentford-kampen, der han scoret selvmål og gikk i bakken i duellen før 3-1.

– I den første kampen hans tilbake hadde han mange gode øyeblikk, men det var en veldig vanskelig kamp for forsvarsspillerne slik Brentford spilte. Nei, han spilte ikke sin beste kamp, og vi vet alle hvor god han kan være. Selvmålet var veldig uflaks, ingen traff ballen og så traff den han og gikk i feil retning. Det siste målet mener jeg er frispark, men det er ikke noe vi kan endre på, sier Klopp.

– Han er en ung spiller som uansett kan forbedre seg. Han er full av lidenskap, og det har ikke et sekund sett ut som at ting har vært for mye for ham. Jeg tror vi har håndtert situasjonen bra, men vet ikke om det var perfekt, for vi har ikke noen erfaring med det – at noen skal spille fotball igjen en uke etter et VM og sette spillere inn igjen så raskt. Det er ingen av oss som vet, men vi har prøvd vårt beste.

Liverpool - Wolverhampton spilles lørdag kl. 21.00, og vises på TV3+ og Viaplay.