– Jeg signerte den nye kontrakten for å være med på å bygge et nytt lag her

Jürgen Klopp vet at det vil ta tid – men dette var noe han ønsket å være med på.

Etter en fantastisk fjorårssesong, der de røde var veldig nære å vinne samtlige fire troféer, har årets sesong så langt vært en stor nedtur.

De røde har ikke fungert på banen, og ligger på niendeplass på tabellen etter en halvspilt sesong. De røde har flere utfordringer i flere lagdeler. I et veldig godt intervju med Michael Calvin i podcasten «Football People» forteller Klopp at han visste at det måtte bygges et nytt lag. Det var også en av grunnene til at han signerte en ny langtidskontrakt, og skal være i klubben frem til sommeren 2026.

– Jeg sier ikke at det er den største utfordringen, men det er en utfordring, og det var en av hovedgrunnene til at jeg signerte en ny kontrakt, fordi jeg visste at det var nødvendig, sier Klopp i intervjuet.

Du kan høre hele episoden viaApple Podcastseller Acast.

– Det er ikke noe som vil skje over natten, men se for deg situasjonen nå med en annen manager ved roret. Jeg kunne vært på ferie et sted og alle ville ropt navnet mitt med «det ville ikke skjedd med ham!», sier Klopp.

Uten at Klopp sier det selv, er det lett å dra parallellen til da Alex Ferguson ga seg i Manchester United. Det var et lag som trengte fornyelse, men Ferguson klarte å få maksimalt ut av et aldrende mannskap, og vant klubbens 20. ligatittel. I år er det 10 år siden United sist vant ligaen.

– Flere måter å gjøre det på…

Klopp er innstilt på at det vil ta tid, men mener også at en har vært spesielt uheldige i år.

– Jeg er åpenbart ikke en som utretter mirakler, og slik er det, for du har alle disse problemene som vi har i en overgangsperiode. Vi har hatt veldig mange skader, og det gjør livet veldig komplisert. Jeg har ikke problemer med det, fordi jeg fokuserer på det langsiktige, selv om jeg vet at de fleste utenfor bare er interessert i det kortsiktige, sier Klopp.

CHELSEA: Chelsea er også i ferd med å bygge et nytt lag, men gjør ting på en litt annen måte.

CHELSEA: Chelsea er også i ferd med å bygge et nytt lag, men gjør ting på en litt annen måte.


Programleder Calvin får sporet Klopp inn på Chelsea, som også er i ferd med å bygge et nytt lag, og gjør ting på en litt annen måte. Siden Todd Boehly overtok eierskapet i klubben, har de brukt over 450 millioner pund på spillere, og det ser ut som at det vil komme flere den neste uken før overgangsvinduet stenger.

Til nå har de kjøpt Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly, Gabriel Slonina, Carney Chukwuemeka, Marc Cucurella, Cesare Casadei, Wesley Fofana, Pierre-Emerick Aubameyang, Benoit Badiashile, David Datro Fofana, Andrey Santos, Mykhailo Mudryk og Noni Madueke. 13 spillere, til enorme summer.

– Det er åpenbart mange måter du kan gjøre det på, og alt er basert på hvilken situasjon du er i, spesielt med tingene som skjer rundt deg. Chelsea med det nye eierskapet så klart, ingen vet akkurat hvordan de får det til og kan bruke så mye penger. Det er ingen som liker når jeg snakker om andre lag. Men en omstillingsperiode tar tid dersom du ikke har ubegrenset med penger. Ellers kan du endre alt over natten og hente inn 10 spillere, sier Klopp.

Lojalitet

En ting Klopp har blitt kritisert for i perioder det har gått dårlig for laget på banen, har vært lojaliteten til spillerne som har levert for ham tidligere og som har vært med på alle oppturene. At James Milner og Jordan Henderson har blitt belønnet med nye kontrakter er noe av det som har blitt trukket frem.

– I forrige uke fikk jeg et spørsmål om jeg var for lojal. Jeg er ikke for lojal, men å sette spørsmål ved lojalitet generelt er et tegn på tidene vi er i, og det er ikke noe jeg er så glad i, sier manageren.

– Jeg har aldri sett noe negativt med lojalitet, for å være ærlig. Til vennene dine, familien din, eller jobben din. I en ideell verden er du lojal, men det er ikke et ord som bare går én vei. I en ideell verden føler begge parter det samme, og store ting kan komme av det.