– Jürgen er den eneste jeg vil være assistent for

Pep Lijnders sikter seg inn mot en managerjobb.

I et intervju med Four Four Two avslører Liverpools assistentmanager, Pep Lijnders, at han har ambisjoner om å bli manager igjen. 39-åringen forlot som kjent Liverpool for en periode da han tok managerjobben i NEC Nijmegen i januar 2018. Han fikk sparken etter sesongen, fordi laget ikke rykket opp i Eredivisie, og Lijnders returnerte til Liverpool hvor han ble Jürgen Klopps assistentmanager.

– Jürgen er den eneste jeg vil være assistentmanager for. Etter dette prosjektet vil jeg bli manager igjen. Når kontrakten min med Liverpool løper ut vil jeg sette meg ned med min agent og se hvilke jobber som er tilgjengelige. Frem til da vil jeg fokusere på hver eneste kamp vi har foran oss, sier Lijnders i intervjuet.

I sin bok «Intensity» sier også Lijnders at han akter å stå ved Klopps side så lenge tyskeren er i Liverpool.

«Jeg er med deg til dette prosjektet er over», sa Lijnders til Klopp da tyskeren forlenget sin kontrakt med Anfield-klubben til 2026.

«Jürgen er den eneste jeg vil være assistentmanger for. Etter dette prosjektet vil jeg være manager selv», skriver Lijnders også i boka. Dette gjentar han nå altså til Four Four Two.

Kunne ha havnet på Old Trafford

Nederlenderen kom til Liverpool i 2014, opprinnelig som U16-trener, og deretter som assistent for Brendan Rodgers. Sammen med Jürgen Klopp har han ledet Anfield-klubben til tre Champions League-finaler, og vunnet en av dem, og han har også vært med på å lede Liverpool til klubbens første Premier League-triumf på 30 år, samt triumfer i FA-cupen og ligacupen. Men det kanskje ikke alle er klar over, er hvor nær Lijnders var fra å ta en jobb hos Liverpools store rivaler i Manchester United.

– Jeg hadde jobbet ved akademiet til Porto siden 2007, og begynte å tenke på neste steg. I 2013 ble jeg kontaktet av Manchester United. Alex Ferguson og hans nederlandske assistent Rene Meulensteen ønsket å hente meg til klubben. Det så veldig lovende ut, men bare noen måneder senere trakk Ferguson seg tilbake, og dermed sto ikke tilbudet ved lag lenger, forteller Lijnders til Four Four Two.

– Ett år senere viste Liverpool interesse, og jeg ble klubbens U16-trener. Etter en stund kom jeg i prat med Brendan Rodgers, som var nysgjerrig på hvordan jeg innførte et 3-4-3-system i laget mitt. Vi gikk godt overens, og i min andre sesong ble jeg spurt om å bli en av hans assistenter. Jeg lærte mye av ham, selv om han forlot klubben i oktober det året. Jeg beholdt assistentrollen da Jürgen Klopp kom til klubben, og vi har utviklet et meget sterkt bånd, sier han.

Mer innflytelse

The Telegraph skrev nylig at Lijnders har fått mer innflytelse i korridorene på Anfield, og at klubben har hørt mer på nederlenderens anbefalinger i de siste overgangsvinduene.

Ifølge journalist Sam Wallace har tre av de siste fire store signeringene Liverpool har gjort vært på anbefaling fra Lijnders.

Det gjelder Luis Diaz og Darwin Nunez, som begge kom fra portugisisk fotball der Lijnders har jobbet og har gode kontakter, mens Cody Gakpo ble kjøpt fra PSV Eindhoven i Nederland, som er landet assistenten kommer fra og klubben han startet trenerkarrieren i. Den fjerde signeringen var Ibrahima Konaté, som ble kjøpt fra Red Bull-klubbene der de røde har gode kontakter.