– Kan ikke huske en verre kamp

Jürgen Klopp oppsummerer det ydmykende nederlagert på sørkysten.

Brighton - Liverpool 3-0 (0-0), Amex Stadium: – Jeg kan ikke huske en verre kamp, sier Jürgen Klopp til Premier League Productions etter sesongens største tap kom i bortekampen mot tabellnabo Brighton.

Liverpool var aldri i nærheten av å få med seg noe fra sørkysten, og er nå bak dagens overmenn på tabellen. 

– Dette var veldig frustrerende. Gratulerer til Brighton som spilte en super kamp mot en dårlig motstander. Vi var virkelig ikke gode i dag. Jeg kan ikke huske en eneste god periode. Vi forsøkte å hjelpe guttene med en litt annerledes formasjon, men det fungerte ikke i det hele tatt. Det er mitt ansvar, sier han.

– Det så for lett ut for Brighton, for å være ærlig. Det var et fortjent tap for oss og en fortjent seier til Brighton. 

Han får så spørsmål om hvordan han skal snu situasjonen. 

– Ved å organisere det. Å gjøre det bedre enn i dag bør være enkelt, for dette er virkelig et bunnpunkt. Kanskje det har vært en verre kamp, jeg håper ikke det, men dette er et bunnpunkt. Å bli bedre blir ikke så vanskelig, men vi må ta store steg. Fra denne kampen kan vi ikke ta med oss noe som helst, sier han. 

– Fryktelig å se på

The Athletic har sitert Klopp på noen av uttalelsene han kommer med på pressekonferansen etter kampen. 

– Det er min jobb å organisere laget slik at guttene kan komme i rett posisjon til å vinne dueller. Det er min jobb å ta ut riktig lag og sette opp riktig taktikk, sier han. 

– Kanskje det er fordi det bare er noen minutter siden kampslutt, men jeg kan ikke huske en verre kamp. Helt ærlig. Og da mener jeg i hele min karriere, ikke bare Liverpool. Det er mitt ansvar, og derfor er dette et bunnpunkt, sier han.

Spesielt i andre omgang ble Liverpool spilt av banen av et overlegent hjemmelag. Klopp får spørsmål problemet er at spillerne ikke hører på ham, eller om de ikke er kapable til å gjøre det han ønsker. 

– Det er lov å stille spørsmålet, men jeg må ikke svare. Denne uken virket det som alle skjønte hva jeg sa. Men så trenger du noen viktige øyeblikk når du møter et lag som er fulle av selvtillit. Men vi fikk ikke et eneste øyeblikk i kampen som kunne løfte oss. Til slutt ble det fryktelig å se på, sier han.

– Alle med et Brighton-hjerte vil ha kost seg med denne kampen. Ingen med et Liverpool-hjerte gjorde det. Jeg tror spillerne lytter. Jeg er ganske sikker på det. Men jeg skjønner spørsmålet og at det ikke så helt ut som det.