Kan nå femte runde for bare tredje gang

– Vi er ikke berømt for å nå langt i cupene, sier Jürgen Klopp.

Forrige sesong ble det veldig mye å juble for i de hjemlige cupene for Liverpool, som gikk til topps både i FA- og ligacupen. Det var nesten helt uhørt når vi tar statistikken til Klopp i de to turneringene i betraktning.

– Vi er ikke berømt for å nå langt i de to cupene, sa manageren på pressekonferansen før søndagens bortekamp mot Brighton i FA-cupen.

Det var ganske presist fra Liverpools manager, som i flere sesonger har sett laget ryke ut i fjerde runde - den runden vi nå er inne i.

Bare tre ganger

Faktisk har det bare skjedd to ganger på sju forsøk at Liverpool har tatt seg forbi den fjerde runden, som er Premier League-klubbenes andre hinder i turneringen.

Klopps historikk i ligacupen

2015/16 (tok over etter Rodgers før fjerde runde)
4. runde: LFC - Bournemouth 1-0
Kvartfinale: Southampton - LFC 1-6
Semifinale: Stoke - LFC 0-1, LFC - Stoke 0-1 (6-5 str.)
Finale: LFC - Manchester City 1-1 (1-3 str.)

4. runde: Preston - LFC 0-2
Kvartfinale: LFC - Leicester 3-3 (5-4 str.)
Semifinale: LFC - Arsenal 0-0, Arsenal - LFC 0-2
Finale: LFC - Chelsea 0-0 (11-10 str.)

2022/23
3. runde: LFC - Derby 0-0 (3-2 str.)
4. runde: Manchester City - LFC 3-2

Det skjedde for første gang i 2019/20-sesongen, Klopps fjerde hele sesong som Liverpool-manager. Da ble Everton slått i tredje runde og Shrewsbury i den fjerde, før det sa stopp mot Chelsea i runde fem.

Den andre gangen var i fjor, da Liverpool gikk helt til topps i turneringen for første gang siden 2006. Da klarte Liverpool å vinne FA-cupen uten å måtte ut i en eneste omkamp på veien - og det skjedde altså i samme sesong som de vant ligacupen for første gang på ti år.

Tar vi med sommerens triumf i Community Shield, var 2022 et godt år for trofeene som tilbys på britisk grunn - og Klopp kan nå skryte av å ha vunnet alle trofeer han har hatt mulighet til å vinne som Liverpool-manager, bortsett fra Europa League.

– Det gir oss ingen stor fordel å være tittelforsvarer, for alle starter med blanke ark. Men minnene fra i fjor gir oss motivasjon, sa Klopp på pressekonferansen.

Brighton - Liverpool spilles søndag klokken 14.30.