– Klopp og Hogan har fått ansvaret for å finne Wards erstatter

Sportsdirektøren forlater Liverpool, og spørsmålet er hvem som blir hans erstatter - om noen i det hele tatt.

Liverpool mister sin andre sportsdirektør på to sesonger når Julian Ward takker for seg ved sesongslutt. I fjor gjorde Michael Edwards det samme, men til forskjell fra den gang har ikke klubben linet opp en erstatter som er klar til å ta over. 

Spørsmålet nå er hvem som skal erstatte Ward i den svært viktige rollen som sportsdirektør, og som Edwards gjorde seg berømt i takket være sitt imponerende arbeid i forbindelse med overganger. 

Ifølge The Athletic-journalist er det manager Jürgen Klopp og administrerende direktør Billy Hogan som leder dette arbeidet.

– Klopp og Hogan har fått ansvaret for å finne Wards erstatter, sier Pearce i podcasten Walk On denne uken.

Ikke sikkert han blir erstattet

Så langt har det ikke offentlig blitt kjent om Liverpool har noen konkrete sportsdirektører i kikkerten. Pearce sier at det ikke er helt sikkert at de kommer til å få det heller. 

– De kan gå for en ren erstatter, men de kan også endre hele strukturen i klubben, sier Pearce. 

Det finnes flere mulige løsninger på dette i fremtiden, og vi har allerede sett at assistentmanager Pep Lijnders har fått mye innflytelse på overgangsmarkedet. Han kjempet blant annet hardt for å få Luis Diaz til klubben, og hele trenerapparatet ønsket å få inn Darwin Nunez i fjor sommer.

Kanskje ønsker Klopp selv å ha mer makt i forbindelse med overganger i fremtiden? Det har blant andre The Times-journalist Paul Joyce antydet at allerede kan være en utvikling. 

«Klopp har tilsynelatende vært mer aktiv i forbindelse med spillerkjøp det siste året i arbeidet med å utvikle laget sitt», skrev Joyce i høst.

Må finne en løsning

James Pearce er uansett klar på at klubben må finne en løsning, og helst straks når det kommer til hvem som skal gjøre forhandlinger med andre klubber i sommer. 

– De trenger flere enn bare Bellingham, og vi vet ikke hvem som skal gjøre avtalene, sier Pearce.

Slik det ser ut nå kommer ikke Liverpool til å gjøre flere signeringer i løpet av januarvinduet. 

– Det er mye å jobbe med. Jeg skulle gjerne sett at de fikk inn en midtbanespiller før vinduet stenger, men Klopp har vært tydelig på at han ikke har mye penger å bruke, sier Pearce, som tror det var en feil å hente Arthur Melo på lån i fjor sommer.

– De trodde det var et billig alternativ, men i realiteten har det vært en dyr tabbe, og jeg blir veldig overrasket dersom de gjør noe liknende igjen, sier Pearce.