– Kritikken som ofte ble kastet mot Klopps midtbane var at den ble for arbeider-aktig

The Athletic har sett på Liverpools kortsiktige midtbanemuligheter på overgangsmarkedet.

Liverpools sesong balanserer på kant for øyeblikket, og stadig flere skriker ut om at midtbanen er, og vil bli en problem for Jürgen Klopp i tiden som kommer. For øyeblikket har det ikke blitt kjøpt en midtbanespiller i januar, og det ikke sikkert at tyskeren vil få midlene til å få en ny spiller på plass.

I Liverpools nåværende stall er James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keitas kontrakter på utgående kontrakter. Til sommeren vil dermed de røde stå igjen med en mer rutinert trio i Henderson, Fabinho og Thiago, med ungguttene Elliott, Jones, Carvalho og Bajcetic i backup. Arthur Melos utkjøpsklausul vil nok ikke benyttes.

– Slik situasjonen er, vil ikke klubben utløse Arthur Melos kjøpsklausul på 35 millioner euro.

Er det godt nok? Det synes ikke The Athletic. Nettavisen tror heller ikke at Jude Bellingham er svaret på alle spørsmål.

– Ønsket om Jude Bellingham er godt dokumentert, men Liverpools strukturelle midtbaneproblemer vil ikke løses fullstending bare ved å signere 19-åringen, skriver nettstedet søndag.

I DORTMUND: Jude Bellinham skal, etter ryktene, bestemme seg for sin neste klubb i løpet av januarvinduet, men det er heller tvilsomt at det vil skje noe rundt midtbanespilleren før til sommeren.

I DORTMUND: Jude Bellinham skal, etter ryktene, bestemme seg for sin neste klubb i løpet av januarvinduet, men det er heller tvilsomt at det vil skje noe rundt midtbanespilleren før til sommeren.

Flere alternativer til Wijnaldum-rollen

Det som skal være nevnt, som også skrives av The Athletic i deres artikkel, er at den samme gruppen midtbanespillere som nå sliter tungt i Premier League, også var ekstremt nærme i ta en kvadrupel forrige sesong.

– Dette har ikke blitt en gruppe dårligere spillere over natten, men motstanderne blir stadig flinkere til å avsløre sannheten.

Det hjelper likevel ikke på den nåværende situasjonen, og nettavisen setter trykk på at de rødes gamle midtbane ofte fikk negative kommentarer om de manglende bidragene offensivt. Må de røde tilbake til en midtbane som har i hovedansvar å forsvare seg?

– Kritikken som ofte ble kastet mot Klopps midtbane var at den noen ganger var for arbeider-aktig. Den hadde energien, kraften og fysikken, men kreativiteten uteble, skriver The Athletic.

SAVNET: Spilte Georginio Wijnaldum en viktigere rolle i Liverpools lag enn mange innså?

SAVNET: Spilte Georginio Wijnaldum en viktigere rolle i Liverpools lag enn mange innså?

I den avsluttende delen av artikkelen nevnes syv potensielle kandidater til Liverpools problemer på midtbanen. Nettavisen har brukt et statistikksystem for å finne spillere som ligner Gini Wijnaldum, en spillertype som er dypt savnet på Anfield for øyeblikket.

-Pedri (Barcelona)
-Joe Willock (Newcastle)
-Ryan Gravenberch (Bayern München)
-Moises Caicedo (Brighton)
-Nicolo Barella (Inter)
-Azzedine Ounahi (Angers)
-Salil Abdul Samed (Lens)

De fleste navnene er nok kjent for flere, men de to sistnevnte er mer ukjente typer fra den franske toppdivisjonen. Det vil også, sannsynligvis, gjør duoen mer interessant med tanke på prissetting fra selgende klubb.

– Azzedine Ounahi, en fremtredende spiller i Marokkos verdensmesterskap. Han er ikke like fysisk anlagt som Wijnaldum, men tilbyr mye av det Liverpool burde se etter, skriver The Athletic.