TV 2:Liverpool har vært i kontakt med Schjelderups representanter

Men den ettertraktede nordmannen ser ut til å havne i Portugal.

Overgangssagaen rundt det norske vidunderbarnet Andreas Schjelderup (18) nærmer seg sitt klimaks, og Arilas Berg Ould-Saada i TV 2 hevder at både Liverpool og Brentford har presentert konkrete prosjekter for midtbanespillerens representanter.

Spilleren selv er imidlertid fast bestemt på at Benfica er det beste valget for hans utvikling, fordi han er ventet å få en viktig rolle i laget i sesongene som kommer. Dette har han, slik TV 2 forstår det, selv gitt uttrykk for i møter med FC Nordsjælland.

Det norske fenomenet har tatt dansk Superliga med storm denne høsten. Etter ti mål på 17 kamper ble han kåret til ligaens beste spiller i den første halvdelen av sesongen.

Dyreste norske tenåring siden Haaland

De siste ukene har Darwin Nunez sin forrige klubb, Benfica, jobbet på spreng for å sikre seg bodøværingen, og nå melder TV 2 at den portugisiske serielederen reiser til København denne uken for å forhandle om de siste detaljene rundt overgangen til den norske U21-landslagsspilleren.

Det er snakk om en overgangssum på over 150 millioner kroner i tillegg til en saftig videresalgsklausul, og en kontrakt på fem og et halvt år.

Det gjør Schjelderup til tidenes nest dyreste norske tenåring etter Erling Braut Haaland, da jærbuen ble solgt fra RB Salzburg til Borussia Dortmund.

Bodøværingen prøvespilte for Liverpool og flere andre storklubber før han gikk til FC Nordskjælland. Han valgte den gangen seniorfotball i Danmark foran juniorfotball i en storklubb.

– Det var hardt å si nei til Liverpool. Når du vokser opp ser du de store navnene, og så hører du at de ønsker deg, og da begynner du å tenke mye på det, har Schjelderup tidligere uttalt til Goal.com.

– Jeg fikk mye hjelp fra faren min og agenter, som hjalp meg til å ta riktig avgjørelse, fortsetter han.

– Det gjorde litt vondt i hjertet for faren min og meg at vi ikke sa ja til Liverpool, men vi valgte førstelagsfotball her isteden for akademiet og spill for U19 og U17 der. Det føles som jeg har gjort det rette, sa tenåringen den gangen. 

Her er Schjelderup avbildet da han prøvespilte for Liverpool:

Det kan være god grunn til å følge med på nordmannens utvikling i Portugal de kommende månedene og årene, med tanke på Liverpools spillerkjøp fra portugisiske toppklubber de siste transfervinduene.