Michael Edwards avslørte noen av sine hemmeligheter til Jamie Carragher

Liverpools tidligere sportsdirektør fortalte hva han anså som viktig for å få store overganger i havn.

Michael Edwards var sportsdirektøren som sørget for at spillere som Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Alisson Becker, og flere til, kom inn Shankly Gates. 

Edwards tok snippesken sin og dro fra Liverpool sist sommer, etter at han ga beskjed om at han kom til å forlate Anfield-klubben etter sesongen allerede i november 2021.

Sportsdirektøren hadde en stor stjerne i Anfield-klubben som et geni på transfermarkedet, og i en samtale med Jamie Carragher for noen år siden avslørte Edwards hva han mente var viktig for å få fatt i de beste spillerne.

Et godt forhold til agentene er alfa og omega

I podcasten «90 minutter med Neville Southall» forteller Carragher om samtalen han hadde med Edwards for 2-3 år siden.

– Edwards sa at Liverpool de siste 4-5 årene hadde vært så gode på transfermarkedet ved å ligge i forkant og hente inn spillere som gikk under radaren til pressen, fordi han hadde så godt forhold til agentene deres, forteller den tidligere Liverpool-stopperen.

– Edwards understreket at det viktigste for dem var å ha et godt forhold til agentene. Jeg vet ikke om han mente i forhold til å snakke med dem, men jeg er sikker på at det finansielle også spiller inn, legger Carra til.

– Det var fascinerende. Jeg tror spillere i dag bekymrer seg for helt andre ting enn vi gjorde i våre dager som spillere. Jeg snakket med Alex Inglethorpe, ved akademiet til Liverpool, og spillere nå til dags får agenter allerede i den alderen.

AGENTROLLEN HAR UTVIKLET SEG: Dagens agenter har flere baller i luften enn agentene på Jamie Carraghers tid.

AGENTROLLEN HAR UTVIKLET SEG: Dagens agenter har flere baller i luften enn agentene på Jamie Carraghers tid.

Dagens agenter er allsidige

Edwards fortalte Carragher at agentrollen er blitt veldig allsidig.

– Dagens agent har alle mulige roller. Han er farsfiguren, han er agenten, han er personen spillerne lufter tanker med, i noen tilfeller er de spillernes bestevenner, og for spillere som flytter rundt i hele verden fyller de alle roller vi selv hadde som spillere. Agenten går til og med ut sammen med vennene til sine klienter.

Carragher avslører at den første personen han selv pleide å prate med etter en kamp var sin far. 

– Jeg prater egentlig ikke så mye med agenten min nå heller. Vi har et godt forhold, men jeg skjønner at rådet en agent gir en spiller om hvor han skal gå betyr svært mye for klubbene. Det fikk jeg rett fra mannen som Liverpool ser på som en guru på transfermarkedet, og det var det viktigste han fortalte meg, forteller Carragher.

Du kan høre Carras prat med Everton-legenden Southall på Spotify