Mistet sin far like før jul. Nå legger Liverpools rekordkvinne opp

Gilly Flaherty legger opp som fotballspiller etter farens bortgang.

31 år gamle Gilly Flaherty ble i høst den spilleren som har flest kamper i Women' Super League sin historie, med 177 i tallet. Nå blir det ikke flere. Forsvarsspilleren til Liverpool FC Women legger nå fotballskoene på hylla, skriver liverpoolfc.com

Bakgrunnen for den overraskende nyheten er at Flaherty mistet sin far like før jul, og at tapet av ham er for tungt til at hun orker å fortsette fotballkarrieren. 

– Dette er ikke en avgjørelse det var enkelt å komme frem til, men jeg har tatt den etter å ha snakket med mine nærmeste, sier hun og legger til: 

– Det å miste min far rett før jul knuste hjerte mitt. I 22 år delte vi vår kjærlighet for fotball, og jeg har ikke lyst til å fortsette uten ham ved min side, sier Flaherty. 

– En strålende karriere

Liverpool FC uttaler at de støtter Flaherty i sin avgjørelse. 31-åringen ønsker i fremtiden å være mer rundt sine nærmeste. 

Flaherty ble hentet til klubben fra West Ham i sommer. Hun har vunnet en rekke trofeer i karrieren - blant annet fire ligatitler, to med Arsenal og to med Chelsea. 

– Jeg vil takke Liverpool-fansen for støtten jeg har fått siden jeg kom hit. Selv om det ikke ble en reise som ble fullført håper jeg supporterne så at jeg var dedikert og jobbet så hardt jeg kunne i hver eneste kamp. Jeg ønsker også å takke spillerne som har vært der for meg i løpet av min tid i klubben, og jeg ønsker dem lykke til resten av sesongen, sier hun.

Flaherty hadde et godt forhold til manager Matt Beard, som også trente henne i West Ham. Han sier følgende etter nyheten om at hun nå legger opp. 

– Jeg vil først og fremst gratulere Gilly med en strålende karriere. Hun har oppnådd alt som er mulig å oppnå i engelsk fotball, og jeg ønsker henne alt godt i fremtiden, sier han.

LFC Women hentet tidligere i januar inn sin tidligere kaptein og forsvarsspiller Gemma Bonner, og styrket denne uken laget med den unge danske midtbanespilleren Sofie Lundgaard.