Når Wolves kommer til Anfield vil det være én i gult som får ekstra oppmerksomhet

Det er ikke bare Cody Gakpo som vil få litt ekstra oppmerksomhet i kveld.

Mye vil handle om Cody Gakpo når Liverpool i kveld tar imot Wolverhampton til tredje runde i FA-cupen. Men etter rapportene som har kommet i media den siste uken, vil også mange røde også følge ekstra med på nummer 27 på bortelagets midtbane.

The Telegraph har gått hardt ut og sagt at Liverpool har forpliktet seg til å kjøpe Nunes for 44 millioner pund, og at han vil komme til sommeren. Det er bare fem måneder siden Wolves betalte 38 millioner pund og sikret seg ham fra Sporting, etter en lang sommer der han stadig var linket til Liverpool.

Liverpool og Wolverhampton har begge avkreftet de har kommet til enighet om at Matheus Nunes skal til Anfield etter bare én sesong for Wolves – men ingen av partene benekter Liverpools interesse, skriver James Pearce i The Athletic.

Han skriver videre at de røde vurderte å kjøpe spilleren i fjor sommer, men endte til slutt ned på at de ikke trodde han var klar for å spille for en klubb som skulle kjempe i toppen av Premier League. Wolves kjenner godt til Liverpools interesse, og er ikke naive og tror at interessen er nå borte.

Signerte femårskontrakt

Nunes skrev under på en femårskontrakt da han ble klar i august, men innad i klubben skal det være en forståelse for at en spiller av hans kaliber vil få dra videre i karrieren når de føler at tiden er inne

TIL LIVERPOOL? Matheus Nunes linkes til Liverpool, men tidligst til sommeren.

TIL LIVERPOOL? Matheus Nunes linkes til Liverpool, men tidligst til sommeren.

Beskjeden fra Molineux skal være klar – dersom de røde eller noen annen klubb ønsker ham neste sesong, må det legges inn et normalt bud på vanlig måte, og det budet må være akseptabelt for Wolves, melder The Athletic.

24-åringen har fått mye ros for sine prestasjoner etter VM, under den nye manageren Julen Lopetegui.

– Han har kvalitet og gode ferdigheter. Fysisk og teknisk har han forbedret seg i kampene, sier spanjolen.

– Han må tilpasse seg til ulike situasjoner. Dersom du vil være en komplett midtbanespiller må du forbedre deg på alle område Kanskje han er bedre når han kan se hele kampen, spillet og spillerne foran seg. Men han må tilpasse seg av og til for andre posisjoner, og det er slik han blir en bedre spiller.

Nunes vil helt sikkert bli i Wolverhampton ut sesongen, for han har allerede spilt for både Sporting og Wolves denne sesongen. Etter FIFAs reglement kan en spiller være registrert for tre klubber, men kun spille gjeldende kamper for to samme sesong. Han spilte to kamper for Sporting før overgangen i høst.

Snakker perfekt engelsk

Nunes spilte 101 kamper, scoret åtte mål og hadde åtte målgivende for Sporting før han kom til engelsk fotball. Han var sentral for Sporting-laget som tok seg til åttendedelsfinalen i Champions League i 2021/22-sesongen.

Ifølge Goal.com snakker han perfekt engelsk, fordi han vokste opp med en stefar fra Sunderland som lærte ham språket fra tidlig alder.

Spillerens agent er Jorge Mendes og Gestifute, som Liverpool og Julian Ward har et godt forhold til. Han representerer Fabinho, Diogo Jota og Darwin Nunez som allerede er i Liverpools rekker.

Liverpool skulle møtt Wolves i september, men den kampen ble utsatt på grunn av bortgangen til dronning Elizabeth. Lørdag kveld får han med all sannsynlighet en «generalprøve» på Anfield før en mulig overgang til sommeren.

Liverpool - Wolverhampton spilles lørdag kl. 21.00, og vises på TV3+ og Viaplay.