Skaden til Virgil van Dijk får konsekvenser for Nat Phillips

25-åringen kan trolig se langt etter å bli solgt eller lånt ut i januar.

Virgil van Dijk måtte byttes ut til pause i bortetapet for Brentford 2. januar, da han kjente noe i hamstringen. Videre undersøkelser avslørte en skade som var betydelig verre enn først antatt.

Jürgen Klopp sa på en pressekonferanse den 6. januar at nederlenderen kunne være ute i over en måned, og skaden til midtstopperen får nå konsekvenser for hans forsvarskollega, Nat Phillips, melder James Pearce i The Athletic.

Pearce avslører at Phillips hadde håpet å enten bli sendt ut på lån eller bli solgt i løpet av januarvinduet, men nå tyder mer og mer på at Bolton-mannen kan se langt etter de planene. Liverpool-ledelsen ønsker å beholde ham i troppen ut sesongen, slik at Jürgen Klopp har tilstrekkelig dekning på stopperplassene.

Pearce skriver at van Dijk ikke forventes tilbake i spill før i midten av februar, og Phillips vil dermed være Klopps fjerdevalg på stopperplassene, etter Joel Matip, Ibrahima Konate og Joe Gomez, den kommende måneden. 

25-åringen har spilt fire kamper i alle turneringer denne sesongen. To av disse var fra start. 

Skadene på Matip og Konate stoppet overgang i sommer

Forrige sesong var Phillips utlånt til Bournemouth, og hjalp dem til opprykk til Premier League. Det var forventet at 25-åringen ville forlate Liverpool sist sommer, men det skjedde ikke.

Benfica ønsket å låne ham for hele sesongen, og Phillips ønsket en slik avtale. Det var også seriøs interesse fra blant andre Bournmouth, Burnley og Southampton, og flere bud lå på bordet for Liverpool. Men så fikk Matip en lyskeskade på trening i august, og på det tidspunkt var Konate allerede ute med skade. Derfor bestemte Liverpool-ledelsen seg for at de ikke kunne ta risikoen det ville innebære å svekke sine defensive valgmuligheter ytterligere. 

Phillips, som Liverpool verdsetter til ti millioner pund, var skuffet, men aksepterte avgjørelsen den gangen. Pearce skriver at Klopp vet at Phillips vil gjøre det samme også denne gangen, og forventer dermed at midtstopperen blir i klubben til sesongen er over.