– Slik ting står nå, vil Liverpool kjøpe Matheus Nunes og få ham til sommeren

Det hevdes at Liverpool har forpliktet seg til å kjøpe Matheus Nunes.

Mandag kveld rapporterte The Telegraph eksklusivt at Liverpools interesse for Matheus Nunes fortsatt var stor – selv om han så sent som i august gikk fra Sporting Lisboa til Wolverhampton for 38 millioner pund.

De røde ble linket til den portugisiske landslagsspilleren gjennom hele sommeren, men journalister som følger klubben veldig tett avfeide det som bare rykter. Etter artikkelen til Telegraph har også disse rapportert at de røde har en langsiktig interesse for Nunes.

24-åringen spilte to kamper for Sporting før overgangen i august. Han har vært involvert 16 kamper for Wolves denne sesongen, og har hatt noen skadeproblemer som har gjort at han kun har fullført seks av kampene. To har kommet som innbytter og i seks har han blitt byttet ut. At han har spilt for to klubber allerede denne sesongen gjør at han ikke vil kunne spille for en tredje klubb denne sesongen, og derfor er han ikke aktuell for noen overgang i januarvinduet.

Allerede bestemt?

Men ifølge Wallace, som onsdag har kommet med en oppdatering, er Liverpool klare for å gå inn igjen og gjøre en avtale som gjør at Nunes blir rød til sommeren. Han skriver at de røde har forpliktet seg til å gjøre et nytt forsøk på å kjøpe spilleren, og slik ting ligger an nå, vil de røde komme til enighet med Wolverhampton om en avtale på 50 millioner euro (44 millioner pund), som tar ham til Anfield til sommeren.

Det er den mektige agenten Jorge Mendes som er Nunes sin agent, og han har mye makt, så det vil ikke være en helt uvanlig måte å gjøre det på. Det kan ligne på da Liverpool hadde Raul Meireles i sine rekker i 2010/11-sesongen etter å ha kjøpt ham for 11,5 millioner pund, før han sommeren etter var klar for Chelsea for 12 millioner pund.

Etterhvert som Liverpool igjen har etablert seg som en av de aller beste klubbene i Europa, har de fått et godt forhold til Mendes og agentbyrået Gestifute. De representerer Darwin Nunez, Fabinho og Diogo Jota.

– Lijnders-anbefaling

Wallace skriver videre om at Pep Lijnders har fått mer makt i korridorene på Anfield, og at klubben har hørt mer på hans anbefalinger i de siste overgangsvinduene. Jamie Carragher var kritisk til assistentmanageren under dekningen av tapet mot Brentford på Sky Sports på mandag, og kastet ut teorien om at det var en større innflytelse fra Lijnders som gjorde at han ikke lenger kunne kjenne igjen et «Jürgen Klopp-lag» på banen.

– Jeg vet ikke om det er innflytelsen fra Pep Lijnders som er Jürgen Klopps nummer to, og om han har hatt en stor innflytelse over hva som foregår. Kanskje det er en nederlandsk tenkemåte, med at spillerne skal holde å ballen, sa Carragher.

Ifølge The Telegraph-journalisten har tre av de siste fire store signeringene Liverpool har gjort vært på anbefaling fra Lijnders. Luis Diaz og Darwin Nunez kom begge fra portugisisk fotball der Lijnders har jobbet og har gode kontakter, mens Cody Gakpo ble kjøpt fra PSV Eindhoven i Nederland, som er landet assistenten kommer fra. Den fjerde signeringen var Ibrahima Konaté, som ble kjøpt fra Red Bull-klubbene der de røde har gode kontakter.

Også Nunes nevnes som en spiller Lijnders har siktet ut.