Spirit of Shankly ber UEFA offentliggjøre sine funn

Det er kun fem måneder til den neste Champions League-finalen, men fortsatt er det mange ubesvarte spørsmål knyttet til 2022-utgaven i Paris.

Etter finalefiaskoen 28. mai 2022, var UEFA raskt ute med å love full granskning av det som for flere ble et mareritt på fransk jord.

Over 200 dager har gått siden Real Madrid beseiret Liverpool ute på banen, men den uavhengige UEFA-rapporten lar vente på seg.

Etterspør svar fra UEFA

På sine nettsider ber Spirit of Shankly (SOS) onsdag om at UEFA må publisere sine funn fra etterforskningen. De skriver blant annet:

«Det er nå januar 2023, 7 måneder – mer enn 200 dager siden – og fortsatt har vi ingen svar.»

«Sammen med andre, inkludert representanter fra media, som Dan Austin og Liverpool Echo-korrespondenter, Spirit of Shankly har stadig vekk søkt oppdateringer fra etterforskningspanelet, likevel er det fortsatt ingen klarhet i når deres rapport vil bli ferdigstilt, sendt til UEFA eller publisert. November-deadlinen har for lengst passert.»

Tidsbruken bekrymrer

Dr. Tiago Rodrigues, som leder panelet, kom med en oppdatering til supportergrupperingen i desember, men SOS synes det er urovekkende at dette tar slik tid og at det mangler konkret informasjon.

SOS påpeker at de har gitt offentlig støtte til prosessen, og at de verdsetter grundighet og nøyaktighet fremfor hastighet, men at det med tiden blir vanskeligere å gi medlemmer, supportere og pårørende gode svar.

STEMNING INNE PÅ STADION: Flere supportere ble frarøvet det som skulle være en stor dag og opplevelse.

STEMNING INNE PÅ STADION: Flere supportere ble frarøvet det som skulle være en stor dag og opplevelse.

Frykten er nå at det ikke blir noen publisering, utfall, anbefalinger eller handling før året er omme. Ikke minst før Champions League-finalen 2023 spilles den 10. juni i Istanbul.

«Den neste Champions league-finalen er kun fem måneder unna og det vil bare bli stadig vanskeligere å følge noen anbefalinger på forhånd, noe vi finner uakseptabelt med tanke på hva fansen måtte tåle før, under og etter den siste i Paris.»

I sommer meldte UEFA at de hadde bestilt rapporten med ferdigstillelse ved utgangen av november 2022.