«Sterling ville vært åpen for en retur til Liverpool»

Raheem Sterling var veldig klar for å komme seg bort fra Manchester City i fjor sommer.

Manchester City gjorde gode penger på salg av spillere til rivaler i fjor sommer. Oleksandr Zinchenko og Gabriel Jesus ble solgt til Arsenal, mens Raheem Sterling dro til Chelsea. 

Nå kommer det frem at det Sterling kanskje aller helst ønsket seg, var en retur til Liverpool - klubben han forlot til fordel for City sommeren 2015. Det melder The Athletic i en artikkel denne uken - men Jürgen Klopp og co skal ikke ha vært interessert i 28-åringen. 

«Det var mye snakk om interesse fra de spanske storklubbene eller Paris Saint-Germain, men det ble aldri noe av. Sterling ville vært åpen for en retur til Liverpool, men det var heller aldri snakk om. Chelsea var hans eneste alternativ», skriver sportsmagasinet. 

Sterling endte opp med å dra til Chelsea i en overgang som var verdt 47,5 millioner pund - omtrent det samme Liverpool fikk for kantspilleren i 2015. 

En Sterling-retur til Liverpool har vært tema flere ganger, men aldri virket helt realistisk: 

Hadde Liverpool fått samme behandling?

Pep Guardiola skal ha skjønt at det måtte ryddes litt i troppen for å gjøre plass til de nye signeringene Erling Braut Haaland og Julian Alvarez, i tillegg til Jack Grealish, som kom sommeren i forkant. Sterling ble mer og mer frustrert over å sitte på benken, og Gabriel Jesus fryktet nok det samme da to nye spisser kom inn dørene. 

Brasilianeren forsvant derfor til Arsenal sammen med den ukrainske backen Zinchenko, i overganger som til sammen var verdt 75 millioner pund for City, som dermed håvet inn over 100 millioner pund på spillersalg i fjor sommer.

Mens Sterling har slitt med både form og skader i Chelsea, har Arsenal virkelig fått utbytte for sine signeringer. Jesus var solid før han ble langtidsskadet før VM, mens Zinchenko har kommet inn og styrket laget på venstreback. Guardiolas tidligere assistent Mikel Arteta topper nå tabellen med sitt lag etter halvspilt sesong - delvis takket være kjøpene fra City. Og spørsmålet The Athletic stiller er om Liverpool ville møtt samme velvilje dersom det var de røde som var interessert i seriemesternes spillere. 

«Ville de hatt samme tilnærming om det var Liverpool som ønsket å kjøpe dem? City ville trolig ha forsøkt å sette en stopper for det så snart agentene hadde snakket om mulige overganger til Anfield. Samtidig ville det vært vanskelig for City dersom spillerne allerede hadde bestemt seg for å dra». 

Samme år som Sterling ble solgt til City, gikk James Milner motsatt vei i det som var en Bosman-overgang. Siden den gang har det ikke vært noen direkte overganger fra Liverpool til City eller omvendt, og rivaliseringen mellom klubbene har jo som kjent tiltatt i styrke i løpet av årene som har gått.