Skal til spesialist onsdagDet var dessverre en skade for van Dijk. Nå blir han ute en stund

Virgil van Dijk sine hamstringproblemer er dessverre verre enn fryktet.

Da Liverpool lå under til pause 2-0 borte mot Brentford på mandag, gjorde Jürgen Klopp tre bytter i pausen. Ett av dem var å ta ut Virgil van Dijk og sette inn Joel Matip, og etter kampen forklarte han at det var det eneste byttet han var nødt å gjøre.

Nederlenderen hadde kjent noe i hamstringen, og selv om han sa det gikk greit, ville ikke Klopp eller det medisinske apparatet ta noen sjanser, og byttet ut 31-åringen.

Nå har dessverre de røde fått dårlige nyheter. Paul Joyce i The Times rapporterer at hamstringskaden er verre enn først antatt, og at han vil få en periode på sidelinjen. Han nevner ikke noe tidsperspektiv på hvor lenge Liverpool vil måtte klare seg uten sin viktige midtstopper.

Paul Gorst i Liverpool Echo skriver at det er snakk om uker på sidelinjen, og at han kan miste den nesten måneden. James Pearce i The Athletic melder at Virgil skal til en spesialist på onsdag, og at en da vil få skikkelig klarhet i hvor lenge han kommer til å være ute.

Er sjelden skadet

Det er ikke ofte van Dijk byttes ut, og på sine 205 første kamper for Liverpool har det kun skjedd seks ganger.

Det skjedde mot Southampton i 2018, i ligacupkampene mot Lincoln og Arsenal i 2020, mot Everton etter Jordan Pickfords takling i 2020 og i FA-cupfinalen mot Chelsea, da Joel Matip kom inn for ekstraomgangene.

Mot Brentford mandag kveld skjedde det for sjette gang. Med unntak av den alvorlige kneskaden i 2020/21-sesongen, har midtstopperen stort sett alltid vært tilgjengelig.

– Jeg tror ikke det er en skade. Men han kjente intensiteten. Han sa at det gikk greit, og han er veldig god på å bedømme disse tingene selv, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

Nå viser de videre undersøkelsene altså at det var mer alvorlig, og de røde må klare seg med Joel Matip, Ibrahima Konaté, Joe Gomez og Nathaniel Phillips en periode. Dersom det stemmer at han blir ute resten av måneden, mister han kampene mot Wolverhampton (FA-cup), Brighton borte og Chelsea hjemme i Premier League, og den fjerde runden av FA-cupen dersom de røde tar seg dit.