Van Dijk kan være ute i over en måned

Jürgen Klopp ble overrasket da han fikk høre om lengden på nederlenderens skadeavbrekk.

På dagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om Virgil Van Dijks skade. Nederlenderen spilte en omgang mot Brenford i London på mandag, men måtte kaste inn håndkle i pausen.

Etter kampen fortalte Liverpool-treneren pressen at det så lovende ut. Han ble ganske overrasket da kontrabeskjeden kom fra klubbens medisinske apparat.

– Det var overraskende og trist for oss, selvfølgelig. Han kjente ikke noe særlig på det, så det var jeg som tok han av. Jeg hørte snakk om uker, eller over en måned. Han er uansett ikke tilgjengelig for øyeblikket, sa tyskeren dagen før Wolverhampton-kampen.

Van Dijk er den eneste utespilleren til Liverpool som da hadde spilt samtlige minutter i både Premier League og Champions League denne sesongen. Journalistene prøvde å stille mer kritiske spørsmål til bruken av 31-åringen.

– Det er en hamstringsskade, og slikt skjer. Vi kunne ikke gjort noe annerledes. Han har aldri hatt et problem med musklene sine tidligere, svarte Klopp.

UTILGJENGELIG: Jürgen Klopp må klare seg uten sin stjernespiller i midtforsvaret i de kommende kampene.

UTILGJENGELIG: Jürgen Klopp må klare seg uten sin stjernespiller i midtforsvaret i de kommende kampene.

– Det er selvfølgelig vanskelig for Virgil, men han har spilt mange kamper. Vi vil nå bruke ham for det han er verdt utenfor banen. 

Utover i pressekonferansen fikk Liverpool-treneren også spørsmål om det var oppdateringer på de andre spillerne i troppen. Det var gode nyheter angående Jordan Henderson. Kapteinen har vært ute med en hjernerystelse.

– Hendo kan være tilbake. Han trente som normalt, men han fikk forbud mot å heade i store deler av treningen i går. I dag har han fått lov til å starte å trene som normalt igjen.

Det var nok flere som kanskje håpet på at typer som Roberto Firmino, Arthur Melo eller James Milner kunne bli klar til kampen. Det kunne Klopp avkrefte.

– Jeg har ingen oppdateringer på noen andre, svart han kort.

Liverpool møter Wolverhampton til FA Cupens tredje runde lørdag kveld. Kampen starter 20.45 og sendes direkte på TV3+ og Viaplay.