– Vi gikk rett i fella til Brentford

Ox sier Liverpool var klar over truslene til Brentford, men fortsatt ikke klarte å unngå dem.

Alex Oxlade-Chamberlain fikk atter en gang tillit fra start mot Brentford mandag kveld. Det var hans 100. kamp i Premier League for Liverpool, og 29-åringen kronet det med scoring. 

Det hjalp dessverre ikke for Liverpool, som tross hans redusering måtte se seg slått 3-1 av Brentford. Etter kampen ble han intervjuet av Liverpools hjemmeside.

Gikk i fella

– Det var tøft. Vi var ikke gode nok. Vi visste at det kom til å bli en vanskelig kamp, og hvor store trusler de har på dødballer. 

– Vi slapp billig unna da VAR annullerte noen mål, men det var varselskudd og vi slapp inn et enkelt andre mål rett etter at vi slapp unna på en dødball. 

Ox mener laget gjorde for lite av det som skapte problemer for Brentford, og ikke klarte å opprettholde trykket hele kampen.

– I perioder spilte vi bra og skapte gode sjanser, men så klarte vi ikke å holde det oppe. Vi fikk ballen i beina for mye og sluttet med å løpe inn bak dem og skape problemer, understreker 29-åringen. 

– Etter hvilen ønsket vi å virkelig gå for kampen og holde troen. Det tidlige målet hjalp, men så klarte vi ikke å få det andre rett etterpå. 

– Brentford spiller på sin måte og gjør det veldig bra, og i dag gikk vi rett i fellen deres. Det var ikke godt nok, sier han.  

Se målet til Oxlade-Chamberlain under:

Tok muligheten

29-åringen er klar på at rollen endrer seg basert på om det er Roberto Firmino eller Darwin Nunez som er midtspiss. 

– Jeg har sett Sadio og Mo spille i denne rollen i årevis, og de har alltid sørget for mål til laget. Det er åpenbart annerledes når Darwin spiller i midten ettersom han er en så stor trussel i bakrommet, og det er Bobby som vanligvis trekker dypere. 

– Nå har det vært min rolle, å gå dypere og prøve å sette dem opp, men fortsatt prøve å komme meg i boksen etterpå. Jeg har manglet den måltrusselen de siste kampene, så det var godt å ta muligheten jeg fikk. Det er kjipt at det ikke betyr noe, og følelsen jeg sitter igjen med er skuffelse, forklarer han. 

Et lyspunkt i høytidsprogrammet har vært at Oxlade-Chamberlain har fått tre kamper på rad etter å ha vært ute med skade i lang tid. Det tar 29-åringen selv også med seg. 

– Å komme i kamprytmen er utrolig viktig, og jeg føler meg bra nå etter tre kamper på rad fra start. Jeg vet at jeg må gjøre mer for å påvirke kampen når jeg får muligheten i den rollen. 

– Å få et mål var viktig for meg, men det viktigste var å få det andre målet og det klarte jeg ikke - jeg tipper Mo og Darwin tenker det samme. Hadde vi fått 2-2-målet kunne dette vært annerledes, avslutter Ox i intervjuet.