VM-helten har drømt om Liverpool

Når Josko Gvardiol skifter klubb vil han sannsynligvis bli tidenes dyreste forsvarsspiller.

Chelsea prøvde hardt i før overgangsvinduet stengte i august, men klarte ikke å sikre seg RB Leipzigs midtstopper Josko Gvardiol. Ifølge The Guardian lød budet fra London-klubben på 77,4 millioner pund.

Siden den gang har Gvardiol hatt et strålende VM for Kroatia, og til tross for at Lionel Messi snurret rundt med ham i semifinalen, var han trolig mesterskapets store forsvarsspiller. Han scoret det første målet i bronsefinalen mot Marokko, som Kroatia vant.

Chelsea lykkes ikke med sitt framstøt, men ifølge Bild og tyske Sky Sport har 20-åringen en utkjøpsklausul i kontrakten sin på 96 millioner pund sommeren 2024. Dersom den summen blir betalt, vil han bli tidenes dyreste forsvarsspiller. Per i dag er det Harry Maguire som har den tittelen, etter at Manchester United betalte 80 millioner pund for ham sommeren 2019. Virgil van Dijk kostet 75 millioner pund for fem år siden.

Har drømt om Liverpool

Det er ikke som at Liverpool per i dag har dårlig dekning på stopperplass – men Gvardiol er uansett en spiller alle storklubber vil følge med på. I et intervju med RTL Danas i hjemlandet Kroatia har han snakket om fremtiden, og hvilken klubb han helst vil spille for.

– Det vil definitivt være Liverpool. Siden jeg var liten har jeg sett mange Liverpool-kamper med min far, og vi fulgte hver sesong ned til hver minste detalj. Det er en klubb jeg fortsatt har i hjertet, sier 20-åringen.

Hans midtstopperduo for det kroatiske landslaget i VM var Dejan Lovren, som spilte for de røde mellom 2014 og 2020.

– Jeg har ikke dårlig tid. Jeg er fortsatt i Leipzig, og vi har seks måneder igjen av sesongen med mulighet til å vinne noe. Da kan jeg tenke mer på fremtiden, sier han videre.

Han innrømmer at en overgang til Chelsea var nære.

– I fjor sommer var en overgang nær, men de valgte å beholde meg. Jeg håper å bruke disse neste seks månedene i Leipzig. Chelsea har ikke gitt opp, men de ble enig om at vi skulle se det an til vinteren. Nå er vinteren her, så vi må se på det og hvordan ta det videre, men det er greit. Det er fortsatt god tid, så vi får se. Ingen har presentert noe for meg, og jeg har ikke dårlig tid. De får lage en plan, så får vi se.