«Klopp vil heller punge ut for Bellingham enn å kjøpe to spillere til samme pris»

Liverpools formdupp gjør ikke nødvendigvis klubben mindre attraktiv for sommerens soleklart største overgangsmål, Jude Bellingham, skriver The Athletic.

Kampen om Jude Bellingham kan bli minst like spennende som kampen om topp fire denne våren, og stadig kommer det nye opplysninger som gir grunn til optimisme for Liverpools supportere. Flere ganger tidligere har det blitt hintet om at 19-åringen heller mot de røde, og en fersk artikkel fra The Athletic underbygger de opplysningene. 

Journalistene Mario Cortegana, David Ornstein og Raphael Honigstein har i samarbeid sett på situasjonen til engelskmannen og hvor han kan se ut til å ende opp før neste sesong. 

Bellingham har kontrakt med Dortmund ut 2024/25-sesongen, men skal vi tro The Athletic er det veldig lite sannsynlig at han blir værende hos tyskerne særlig mye lenger. Det virker å være nok klubber der ute som er interessert i å betale det Dortmund ønsker for sin juvel. 

Ikke skremt av formdupp

Det som virker å være helt sikkert er at Liverpool har siktet seg inn på Bellingham og gjort ham til klubbens store overgangsmål sommeren 2023. Jürgen Klopp skal være veldig imponert av midtbanespilleren. 

«Klopp vil heller punge ut for Bellingham enn å kjøpe to spillere til samme pris», skriver The Athletic, som slår fast at spilleren er akkurat det Klopp trenger i sitt lag. 

Sportsmagasinet kan fortelle at det ikke bare er Klopp som liker Bellingham, men at respekten og beundringen er gjensidig. 

«Bellingham er en stor beundrer av Klopp og Liverpool, og flere kilder har vært tydelige på at han ikke nødvendigvis blir skremt av klubbens formsvikt». 

En annen fordel Liverpool har er at Klopp fremdeles har et godt forhold til sin tidligere klubb Dortmund, og at han vil ha en vel så viktig rolle som den avtroppende sportsdirektøren Julian Ward i forhandlingene.

The Athletic skriver at flere tett på prosessen sitter med en følelse av at det er Liverpool som er i førersetet i kampen om Bellingham. 

Hvor kommer pengene fra?

Det store spørsmålet er selvsagt om klubben kan ta seg råd til spilleren. Borussia Dortmund ønsker seg i overkant av 130 millioner pund for spilleren, noe som er langt høyere enn Liverpools overgangsrekord og det de har for vane å betale for spillere. 

Der er det rimelig å anta at de største konkurrentene, Manchester City, Real Madrid, Manchester United og PSG, har langt lettere for å bla opp det som kreves. 

Men i år kan det være annerledes. Ifølge The Times har Henry slått fast at Jürgen Klopp har FSG sin fulle støtte og at de kommer til å gjøre midler tilgjengelig når vi ankommer sommerens overgangsvindu. Klopp har tidligere vært tydelig på at det kommer til å bli handlet inn nye spillere i sommer.

Til tross for de positive oppdateringene rundt Liverpools jakt på Bellingham, slår for øvrig The Athletic fast i artikkelen at ingenting er avgjort og at det er en veldig åpen kamp om den engelske juvelen.