City kan ikke anke eventuelle sanksjoner til CAS denne gangen

Da Manchester City ble etterforsket og straffet av UEFA i 2020, tok de saken til voldgiftsretten for sport (CAS) og vant frem der.

Den muligheten vil de ikke ha denne gangen. 

– Hovedforskjellen mellom Premier League og UEFA er at UEFA har en foreldelsesfrist, som begrenser tilgangen av bevis til fem år. Premier League har ikke det, sier Kieran Maguire til Sky Sports News.

Maguire er kjent som en ekspert på fotballøkonomi.

– UEFA har regler med tanke på hvor bevis kommer fra og det kan ikke komme fra ulovlige kilder. Om du tar en kikk i Premier League-håndboka, sier den at kildene til data og bevis er irrelevante.

– Skjønt det kan bli en del av Man Citys forsvar at noe av bevisene som blir lagt frem av Premier League har kommet fra upassende kiler og det er en manglende troverdighet med det beviset.

KAN IKKE BLI CAS DENNE GANG: Vil Manchester City anke en eventuell dom må det settes opp et eget utvalg for det.

KAN IKKE BLI CAS DENNE GANG: Vil Manchester City anke en eventuell dom må det settes opp et eget utvalg for det.

– Jeg mistenker noe av bevismaterialet som vil bli ført av Premier League til den uavhengige kommisjonen har kommet fra Football Leaks, Der Spiegel og den portugisiske hackeren fordi det var ganske omfattende.

Disse vil dømme City

Advokaten Murray Rosen KC, leder for ligaens rettslige panel, har fått i oppgave å plukke ut kommisjonens medlemmer. Siden 2016 har han spesialisert seg i sportslige tvister.

Totalt vil det være snakk om tre personer som kan inkludere hvem som helst av de 15 medlemmene i panelet, men også andre ikke-medlemmer.

Stephen Taylor Heath, spesialist på sportslovgivning i JMW, forventer at kommisjonen vil ha tung og erfaren dekning.

– Hvis anklagene er relatert til administrative feil da vil sanksjonene bli et slag på håndleddet, sier han til Sky Sports News.

VIL KJEMPE UTENFOR BANEN: En vil tro at Manchester City i disse dager holder på bygge opp sitt forsvar i saken.

VIL KJEMPE UTENFOR BANEN: En vil tro at Manchester City i disse dager holder på bygge opp sitt forsvar i saken.

– Du skulle tro, hvis Premier League har tatt det så langt, at de enten tenker det er en sak som må svares for eller at de rett og slett har kommet til det punktet hvor de ikke får svarene, og at de setter inn kommisjonen for å få disse svarene.

City kan anke til nytt panel

Selv om City ikke kan gå til CAS, kan de anke kommisjonens dom.

Da må Rosen, som selv har deltatt i over 20 saker i CAS, sette sammen et ankeutvalg med nye medlemmer.

Per nå sitter den seks medlemmer i ligaens anke-panel.