Den profilerte Premier League-dommeren er ferdig i VAR-rommet

Vi får ikke se Lee Mason i VAR-rommet på flere Liverpool-kamper.

Etter blunderen forrige helg, der Brentford fikk godkjent et mål som burde vært annullert for offside, er den profilerte Premier League-dommeren Lee Mason ferdig.

Daily Mail rapporterer at Mason har vært inne på teppet, og 51-åringen forlater nå Professional Game Match Officials Limited (PGMOL). Det står ikke at han har fått sparken, men at partene har kommet til enighet om at han skal gi seg. 

Se situasjonen her:


Mason har dømt siden 1988, og har vært Premier League-dommer siden år 2000. Etter forrige sesong ga han seg som dommer, men fortsatte som den første dommeren som kun skulle sitte i VAR-rommet denne sesongen. Det kommer han ikke til å gjøre flere ganger.

Oppvaskmøte

PGMOL ledes nå av den tidligere dommeren Howard Webb. Etter forrige helgs marerittrunde har det vært oppvaksmøte. Mason fikk i førsteomgang fri kommende helg, men nå er han altså ferdig for godt.

PGMOL gikk tirsdag kveld ut på Twitter og skrev at de hadde vært gjennom et konstruktivt møte på Stockley Park.

«Det var fokus på å forebygge feil og å trene ytterligere med mål om å sørge for å treffe på avgjørelsene i større grd fremover. Vi erkjenner at feil ble gjort, og vi responderte med å kalle inn til et møte», skriver PGMOL, og legger til:

«Endringer i oppsettet til helgen var riktig, men vi har blitt oppmuntret av hvordan våre dommere har respondert og er trygge på at de vil ta lærdommen med seg videre med mål om å dømme på et høyt nivå».

Webb har fra tiden som dommersjef i MLS vist at han er en stor tilhenger av åpenhet, og det viser seg allerede nå i form av en slik uttalelse, som vi ikke har sett liknende av før. Den tidligere toppdommeren tok for øvrig kontakt med de involverte managerne og beklaget feilene.

Premier League gikk ut med sin egen uttalelse i etterkant av serierunden, der de blant annet skrev følgende ifølge Liverpool Echo:

«Premier League setter en høy standard og er skuffet over at PGMOL ikke leverte i henhold til forventningene i helgen», skriver de og legger til at de stiller seg bak dommerforeningens arbeid med å forbedre dommerne.

Det er Anthony Taylor som skal dømme Liverpools bortekamp mot Newcastle lørdag. Chris Kavanagh er videodommer.

Newcastle - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.