– Det er nøyaktig slike situasjoner en spiss drømmer om

Cody Gakpo fikk endelig vist hva han er god for foran Liverpools supportere.

Det er ingen tvil om at gårsdagens Merseyside-derby kan bli et vendepunkt i en vanskelig sesong for de røde. Anfield-publikummet leverte varene fra start til slutt, og det samme gjorde spillerne ute på gressmatten.

En av dem som virkelig trengte seg en selvtillitsboost var Cody Gakpo. Den nederlanske kantspilleren kom til Merseyside sent i desember, men han hadde fremdeles til gode å vise sin kvalitet før kampen i går kveld.

23-åringen var en lettet mann etter sin første scoring.

– Det føltes utrolig å score sitt første mål i en så viktig kamp. Jeg er veldig glad, sa målscoreren til liverpoolfc.com etter kampslutt.

VAN DIJK-FEIRING: Cody Gakpo viste endelig hvorfor Jürgen Klopp og Liverpool la pengene på bordet for ham.

VAN DIJK-FEIRING: Cody Gakpo viste endelig hvorfor Jürgen Klopp og Liverpool la pengene på bordet for ham.

Gakpo er nemlig en målscorer av rang, eller han var iallfall det i den nederlandske toppdivisjonen. Det er likevel ingen tvil om at 23-åringen vet hvor målet står. Da var det viktig å få den første ballen i buret i Liverpool-drakten.

– Det var utrolig! Det er selvfølgelig hyggelig å score for en spiss, og den følelsen blir enda bedre når det kommer i et slikt derby.

Slik beskrev han selv sitt eget mål etter kampslutt.

– Det var først et godt presspill, før Robbo sendte den til Hendo, og så videre til Mo (Salah). Innlegget hans fikk en stuss på vei inn i boksen, men jeg var heldigvis der på bakerste stolpe, forklarte Gakpo.

Flere meldte seg på

Jürgen Klopp var også fornøyd med hva han fikk se av sin nysignering. Tyskeren så klare forbedringer i flere deler av spillet.

– En god prestasjon. Han satte opp en sjanse til Darwin, og hadde flere andre gode øyeblikk i kampen. Han kom ut og presset, vant ballen og skaffet frispark, sa Liverpool-treneren etter kampslutt.

Det var kanskje ikke forventet at Gakpo ville prestere så godt i sitt første Merseyside-oppgjør, men nederlenderne spilte en viktig rolle i 2-0 seieren.

– Han presterte ekstremt bra sentralt i banen, under et massivt press. Han scoret ikke det vanskeligste målet til slutt, men det er nøyaktig slike situasjoner en spiss drømmer om. Spesielt siden det var en stund siden sist.

I starten av 2023 har Gakpo, Salah og resten av Liverpools angrepssrekke slitt med å finsikte skuddene sine. Det snudde i går, og nå håper tyskeren på at en domino-effekt.

– Begge målene var veldig viktig for spillerne. Den neste som kunne trengt noe slikt er nok Darwin, men han kommer alltid til sjanser. Han hadde et vanvittig løp før det første målet, og for en super pasning, sa Klopp.