Det kan være grunn til å følge ekstra med på Benfica også i år

Fjorårets Benfica-komet endte opp på Anfield, og i vårens Champions League kan det være grunn til å følge med på flere spillere fra den portugisiske talentfabrikken.

Champions League-sluttspillet ble sparket i gang denne uken, og onsdag skal portugisiske Benfica, som vant sin gruppe foran storlagene PSG og Juventus, i aksjon på bortebane mot Simon Mignolet og Club Brügge. 

Skulle Benfica klare å slå ut belgierne, vil det være andre gang på to sesonger at de tar seg til kvartfinalen i Europas gjeveste klubbturnering. I fjor ble det stopp mot Liverpool i kvarten. 

Da var det Darwin Nunez som imponerte stort, og han endte opp med å bli hentet til Anfield i en overgang som kan bli verdt 85 millioner pund. I januar cashet Benfica inn over 100 millioner pund for Enzo Fernandez da han gikk til Chelsea, men laget ser ikke ut til å ha blitt nevneverdig svekket. Gjennom våren er det flere unge spillere Liverpool-supportere kan følge litt ekstra med på. 

Ung stopper og Nunez sin arvtaker

Neil Jones i Goal skriver at Liverpool har følere ute på flere av Benficas spillere. Blant dem er den 19 år gamle midtstopperen Antonio Silva, som har etablert seg på førstelaget og i tillegg fått sin landslagsdebut for Portugal. Unggutten har tidligere snakket om sin beundring for Virgil van Dijk. 

Liverpool må nok snart begynne å jakte en stopper, men først og fremst er det midtbanen som skal forbedres når sommeren kommer. I Lisboa-klubben finner vi den defensive midtbanespilleren Florentino Luis. 

23-åringen har spilt samtlige kamper denne sesongen, og Liverpool er blant klubbene som skal følge veldig godt med på utviklingen. 

Antonio Silva spilte for Portugal i VM.

Antonio Silva spilte for Portugal i VM.

Skulle Jürgen Klopp finne ut at han har lyst på enda en angrepsspiller, kan Nunez sin arvtaker Goncalo Ramos være en aktuell mann. Ramos markerte seg under VM i Qatar da han scoret hattrick for Portugal mot Sveits i åttendedelsfinalen. 

Nordmannen som takket nei

Deler av Fernandez-pengene Benfica fikk inn i januar ble brukt for å hente norske Andreas Schjelderup fra Nordsjælland. Stjerneskuddet er bare 18 år, men har mye erfaring med førstelagsfotball fra tiden i Danmark. 

Liverpool har som kjent vært ute etter angrepsspilleren tidligere, men Schjelderup valgte å takke nei. 

– Det var veldig fristende. Jeg er Liverpool-supporter, men jeg ønsket ikke å være en i mengden. Det er lang vei til førstelaget i de største klubbene, har nordmannen tidligere innrømmet. 

Skulle den strålende utviklingen fortsette i Benfica, ser vi ikke bort fra at Liverpool kommer og banker på døren en gang til i fremtiden. 

Club Brügge - Benfica spilles onsdag klokken 21, og kampen vises på TV 2 Sport 1.