– Det var en helt enorm seier, og et stort steg i riktig retning

Jürgen Klopp var i veldig godt humør etter seieren mot Newcastle.

Med seks poeng i Premier League denne uken, ser Liverpools situasjon langt lysere ut i ligaen. Det er nå seks poeng opp til fjerdeplassen. Liverpool har én kamp mindre spilt enn både Tottenham og Newcastle, som per i dag ser ut som de største konkurrentene om den siste plassen for å komme med i Champions League neste sesong.

For de røde gjenstår det 16 kamper, og det er 48 poeng å spille om. Jürgen Klopp er ikke den som vanligvis bruker de store ordene etter at laget hans har vunnet en kamp, men nå er de røde i utfordrerposisjon, og manageren holder ikke igjen når han beskriver hvor viktig det var med tre poeng på St. James’ Park.

– Enormt. Enormt, enormt, enormt. Jeg tror ikke vi er i en posisjon nå der vi kan være høylytte og si «vi er her» og «we go again», men det er åpenbart at vi er på et bedre sted nå enn det vi var for et par uker siden, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Det er fortsatt rom for forbedring, og vi må klare å prestere jevnt.

FORNØYD: Jürgen Klopp har hatt en veldig god uke.

FORNØYD: Jürgen Klopp har hatt en veldig god uke.

Et stort steg i riktig retning

Dette var bare Liverpools tredje seier på bortebane denne sesongen. På bortebane har de røde nå tre seire, to uavgjorte og seks tap. Også neste ligakamp er på bortebane, mot Crystal Palace på Selhurst Park, men før den tid kommer Real Madrid til Anfield på tirsdag, i det som kanskje er sesongens viktigste kamp så langt.

– Så nå er den neste kampen mot Real Madrid. En annen turnering, som ikke har noe å gjøre med kampen i dag. Vi må restituere oss, og så gå for det, sier Klopp.

– Etter det er det Crystal Palace. Palace er et tøft sted å komme til, så vi må bare holde det gående. Når du er i den posisjonen som vi er i, finnes det ikke noe alternativ til å prestere jevnt for å komme seg ut av det. Resultatmessig var dette veldig bra for dét, og prestasjonsmessig var det mye som var bra, og områder der vi kan forbedre oss.

Ikke holdt nullen på veldig lenge

Noe Liverpool har slitt mye med er å holde nullen på bortebane. Det skjedde endelig igjen på St. James’ Park. Sist det skjedde borte i ligaen var mot samme motstander, i slutten av april forrige sesong.

– Det var enormt viktig. Jeg visste ikke om det, men hørte nå at sist vi holdt nullen i en bortekamp var her i april. Det kan jeg ikke tro – nå er vi i februar – wow. Ja, det er veldig viktig, og det forklarer litt hvilke problemer vi har hatt i kampene, og at vi ikke har kunnet kontrollere de bedre, sier manageren.

Se høydepunktene fra kampen:

– Det er fordi det er så lenge siden vi har vært i en slik situasjon… Det dumt at fotball ikke er som sykling der du vet at dersom du lærer deg det så kan du alltid gjøre det. Nei, det er annerledes. Den eneste måten vi kan komme tilbake på riktig spor er å vinne, og det har vi nå gjort to ganger på rad, og det føles helt utrolig. Bra.

Ting kunne sett veldig annerledes ut dersom ikke Alisson Becker sto en så god kamp mellom stengene. Han hadde flere store redninger, og ble avgjørende både defensivt og offensivt.

– Han er den målvakten han er, og vi elsker at vi har ham. Han var til stor hjelp i dag, absolutt, sa Klopp.

Umiddelbart etter kampen satte Liverpool seg på flyet hjem til Merseyside. I dag venter trolig en rolig restitusjonsøkt og analysemøte, før alt fokus skal rettes mot Real Madrid og tirsdag kveld.