– Det var en merkelig skade de ikke hadde sett før

Diogo Jota var fire måneder på sidelinjen.

Lørdag kveld startet Diogo Jota sin første kamp for Liverpool på fire måneder, da han startet i angrepet sammen med Cody Gakpo og Mohamed Salah borte mot Crystal Palace.

Angriperen venter fortsatt på sin første scoring denne sesongen, i en sesong der han har vært mye plaget med skader. Han startet sesongen skadet, etter en hamstringsskade han dro med seg inn fra sommeren som gjorde at han mistet pre-season.

Så fikk han en alvorlig muskelskade i leggen i 1-0-seieren mot Manchester City i midten av oktober, og måtte bæres av banen på overtid. Den skaden holdt ham ute i 17 kamper, pluss VM i Qatar.

I et nytt intervju med Liverpoolfc.com snakker portugiseren om skaden.

– Jeg hadde en merkelig leggskade. Flesteparten av folkene fortalte meg at de ikke hadde sett en slik skade før, så vi måtte be noen spesialister om hjelp for å komme over det. Vi måtte gi det litt mer tid for å være sikre, siden det var så komplisert. Men ja, det var en veldig lang og hard tid, sier han. 

Frustrert over å ikke kunne hjelpe

Mens Jota har vært ute, har Liverpool slitt voldsomt på banen. Portugiseren har nå fått seg tre innhopp og én start etter comebacket for to uker siden.

– Resultatene har ikke hjulpet heller, så det var veldig frustrerende å se tingene som skjedde uten å kunne bidra og hjelpe på noen måte, utenom i samtalene i garderoben – men ikke ute på banen. Nå er det over, jeg er tilbake, og jeg ønsker å være tilgjengelig ut sesongen. Dersom jeg kan hjelpe til, så er det bedre, sier 26-åringen.

Onsdag er det kamp mot gamleklubben Wolverhampton. Jota følte seg bra i lørdagens kamp, selv om det ikke ble scoring.

– Jeg følte meg bra gjennom kampen, og hadde noen sjanser i og rundt boksen. Jeg må bare få tryggheten tilbake, og det vil komme med flere minutter, så forhåpentligvis kan jeg hjelpe laget med mål og målgivende, sier han.

Liverpool - Wolverhampton spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV3+ og Viaplay.