– Noe vil skje, men det blir ikke et salg

John Henry og FSG har ingen planer om å selge majoriteten av Liverpool.

I høst kom nyheten om at John Henry og FSG var ute etter investorer til Liverpool Football Club. Amerikaneren har siden holdt kortene tett til brystet, men i et intervju med Boston Sport Journal sier han følgende om hva som var planen da.

– Jeg vet at det har vært flere samtaler og meninger om LFC, men jeg holder meg til fakta. I høst formaliserte vi bare en pågående prosess, sa Henry til Boston-avisen ifølge The Athletic.

Det har lenge vært spekulert i hvor mye av klubben det amerikanske selskapet ønsket å selge, og hvor stor andel det var snakk om. Med Henrys sitater kan man gå langt i å bekrefte at et fullt salg neppe vil skje. 

Ifølge The Athletic skal imidlertid Liverpool-eieren innrømmet å være i diskusjoner med en rekke interesserte parter. Det skal i første omgang handle om minoritetsandeler.

– Vil vi bli i England for alltid? Nei. Selger vi LFC? Nei. Snakker vi med investorer? Ja. Vil noe skje? Jeg tror det, men det vil ikke være et salg, sa han videre.

The Athletic skrev i november at Henry og FSG var villig til å selge klubben om et bud på 4 milliarder pund ble lagt på bordet.

– Det har ikke kommet et slikt bud enda, og det blir stadig tydeligere at et salg av en liten eierandel var det med sannsynlige resultatet, skriver The Athletic.

Det er de amerikanske bankene Goldman Sachs og Morgan Stanley som har fått hovedansvaret i jakten på investorer.