Diaz ser ut til å rekke de to siste månedene av sesongen

Luis Diaz vil forhåpentligvis trene for fullt igjen innen to uker.

En spiller som har vært sårt savnet denne sesongen, har vært Luis Diaz. Colombianeren fikk en kneskade borte mot Arsenal i oktober, som ikke så veldig alvorlig ut. Han var klar igjen for treningsleiren i Dubai, men slo opp igjen problemet, og har vært ute siden det.

Nå går vi inn i mars måned, og da er planen at 26-åringen skal nærme seg comeback for alvor. Han har allerede løpt utendørs på gress en stund, og innen to uker kan han være tilbake i full trening.

– Det er en annen situasjon enn da han kom i fjor. Da han kom han her etter å ha spilt omtrent alle kampene for Porto. Nå har han vært ute med en skade for andre gang, sier Jürgen Klopp i en oppdatering til Liverpoolfc.com

– Jeg kan fortelle dere at de to øktene han hadde med oss på treningsleiren i Dubai, var som «åh herregud, hvor bra var det?», og så ble han skadet igjen, forteller manageren.

– Når han er tilbake vil det være veldig bra, og ha en stor innflytelse så klart. Det er klart, men hvor raskt det vil skje vet jeg ikke. Vi må se det an, og det er en stor utfordring i disse øyeblikkene. Det er ikke tid for å være tålmodig, men du er nødt å være det.

Rekker de to siste månedene

Media i spillerens hjemland Colombia har meldt at bortekampen mot Real Madrid er et mulig mål for comeback, og på manageren virker det som at det stemmer med tidsplanen de har lagt.

– Vi får se, men jeg er veldig positiv om ham, og det er en god sjanse for at han vil kunne ha en skikkelig innflytelse for oss i 10, 11 eller kanskje 12 kamper. La oss se hvor lang tid det tar, sier Klopp.

– Jeg tror det er estimert at han vil være med på oppvarming og slike ting i neste uke sammen med laget, og uken etter kan han kanskje kunne trene med laget. Det ville vært kult.

Han har nå mistet 24 kamper, og vil med all sannsynlighet være uaktuell også i de tre neste.

– Du må alltid vente. Som jeg sa, i dag så jeg en veldig intens treningsøkt med mange retningsforandringer og slike ting. Dersom det ikke kommer noen reaksjon etter det, og han kan ta det neste steget, så tror jeg ikke han er for langt unna.

Siden Liverpool har 17 dager mellom bortekampen mot Real Madrid og neste kamp, borte mot Manchester City, virker det sannsynlig at Diaz vil kunne være involvert for fullt i de to siste månedene av sesongen.

Liverpool - Wolverhampton spilles onsdag kl. 21.00, og vises på V sport PL 1 og Viaplay.