– Et av mine idoler var Ronaldinho, og han spilte alltid med et smil om munnen

Luis Diaz mimrer tilbake til barndommen i skadefraværet.

Luis Diaz har vært en enormt viktig spiller for Liverpool helt siden han ankom klubben i fjor vinter. Lagets prestasjoner på banen den siste tiden er et tydelig bevis på akkurat det. For øyeblikket er colombianeren i full gang med å restituere seg etter kneoperasjonen, og da får han tid til litt ekstra-arbeid på fritiden.

En av tingene han har drevet med er å hjelpe til på kjøkkenet til The Passage. En London-basert veldedighetsorganisasjon for hjemløse.

– Vi hadde alltid middag på bordet (da jeg var ung), men det var vanskelig, og vi hadde ikke muligheten til å tenke på kostholdet, sier Diaz til Mike McGrath i The Telegraph.

Journalistens intervju av colombianeren avholdes på nettopp The Passage, i forbindelse med en utdeling av måltider til de hjemløse. Den gavmilde 26-åringen er også ambassadør for veldighetsorganisasjonen Centrepoint, som hjelper unge hjemløse.

– Alle burde ha håp, og hver eneste hjemløse har sin egen historie. Vi er alle like, og hjemløshet kan skje med alle. Folk glemmer ofte det.

I COLOMBIA: Luis Diaz har nylig snakket om sin oppvekst i hjemlandet.

I COLOMBIA: Luis Diaz har nylig snakket om sin oppvekst i hjemlandet.

Luis Diaz vokste opp i gruvebyen Cerrejon, før han reiste til ungdomsklubben Baranquilla som 19-åring. Det ble starten på en karriere som til slutt fikk ham til England og Liverpool.

– Jeg var for tynn da jeg kom til Baranquilla. Jeg veide 56-57 kilo. I ungdomdslaget ga de meg vitaminer for å bygge meg opp, og jeg vokste, avslører 26-åringen.

Det ga resultater. Etter et år ville moderklubben Atletico Junior ha ham tilbake. Kantspilleren glemte aldri hva som var viktig med fotballen, tross suksessen.

– Fotball og et smil har alltid hengt sammen, helt siden jeg var barn. Et av mine idoler var Ronaldinho, og han spilte alltid med et smil om munnen. 

VERDENS BESTE: Luis Diaz sitt store idol i oppveksten var den tidligere Barcelona-spilleren Ronaldinho.

VERDENS BESTE: Luis Diaz sitt store idol i oppveksten var den tidligere Barcelona-spilleren Ronaldinho.

Nærmer seg

Diaz er forventet tilbake i Jürgen Klopps mannskap i løpet av mars. Det blir kjærkomment for kantspilleren, som beskriver de siste månedene som frustrerende.

– Jeg prøver å tenke på at det kan skje med alle, og at det snart er over. Nå må jeg komme meg tilbake, jobbe hardt og være 100% klar til da, sier han.

Kantspilleren kan fortelle om at det er fremgang i restitusjonen etter kneoperasjonen i desember.

– Jeg er allerede på banen for å restituere, men med en slik skalde må man se på det dag for dag. Jeg kan ikke fortelle deg hvilken kamp jeg er tilbake i. 

Etter ryktene rundt Liverpool og i England kan Diaz rekke returkampen mot Real Madrid i Champions League. Det er ikke en umulighet, ifølge ham selv.

– Hvis det blir på Bernabeu, så blir det slik. Jeg vil bare hjelpe laget med fotballen min, avslutter han.