Vi fulgte pressekonferansen: – En vanskelig kamp mot det beste forsvaret i ligaen

Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse før kampen mot Newcastle.

Følg pressekonferansen i liveoppdateringen under eller i videoen øverst i saken.

Velkommen

Velkommen til livedekning av Jürgen Klopps pressekonferanse. Manageren er på plass klokken 13.15.

Skadesituasjonen

Klopp er på plass, og første spørsmål handler om skadene. 

– Ibou er ikke tilbake, Luis er ikke tilbake, Thiago er ikke klar. Calvin har blitt operert og er ikke tilgjengelig. 

Om Diogos innhopp (og Firmino). 

– Det var viktig, men de trenger tid. Derfor ga vi dem så mange minutter som mulig. De må gjennom det. De kunne trene for fullt dagen etter. Så får vi se hvordan vi stiller i morgen.

Viktig kamp i morgen

– Veldig viktig, og vi må jage lagene foran oss på tabellen. Det skal vi prøve på. En vanskelig kamp mot det beste forsvaret i ligaen. De har tapt én kamp, det var mot oss og vi trengte en sen scoring. De er veldig stabile. Alltid vært vanskelig oss å spille mot dem. 

– Forskjellen fra andre kamper vi har vunnet etter VM var at vi var gode mot Everton, det så ut som oss. Folk sa at Everton ikke gjorde det samme som mot Arsenal, og det tror jeg var takket være oss. Men det må vi bevise i morgen.

Respekten for Newcastle og det de har gjort

– Eddie har gjort en fantastisk jobb. Vi har snakket før om de økonomiske mulighetene de har, men så langt er det ikke takket være pengene. De var i en vanskelig situasjon da Eddie kom. Så holdt de plassen og så virket det som et helt nytt lag denne sesongen. De har forbedret spillerne som var der, som Almiron, Callum Wilson. De bygger et lag. Bruno Guimaraes er en massiv spiller for dem. De har mange som har vært der lenge, og det sier mye om manageren.

Forventet du at de skulle gjøre det annerledes på markedet?

– Det er ikke noe jeg tenker mye på. Nå ser vi hva de har gjort. Jeg tenkte ikke på hva de burde gjort. 

– Du må gjøre det steg for steg.

Virgil klar til å starte?

– Ja, han så veldig klar ut i går og jeg tror det blir mer av det samme i dag. Vi får se hvem som starter. 

Bajcetic, hvile når han trenger det med store kamper

– Ikke veldig vanskelig. Vi har tall på dette. Men det er veldig individuelt. Mange unge spillere er ulike. Vi gjør hele tiden vurderinger, og så langt har han ikke hatt behov for hvile. Nå skal vi ha tre kamper i uken, og da får vi se. 

– Stefan har spilt eksepsjonelt, og det har ikke noe med alderen å gjøre. Det var også Fabinhos beste kamp på lenge, og Hendo var eksepsjonell. Naby har gjort det bra. Vi har andre spillere som er klare. For første gang på lenge hadde vi seniorspillere som ikke en gang var i troppen.

Alternativer på topp

– Veldig viktig. Bobby var ute åtte uker, og Diogo var enda lenger. Vi håper vi kan komme oss videre i Champions League og få enda flere kamper. Tidligere har vi slitt fordi vi ikke kunne gjøre endringer. Forhåpentligvis fortsetter vi nå med flere spillere.

Får spørsmål på spansk om Bajcetic

– Supertalent og han har spilt veldig bra for oss så langt. En glede å jobbe sammen med. Kombinasjonen Serbia/Spania er bra for en fotballspiller. Han er intelligent og fin å jobbe med. Faren og Thiagos far spilte sammen for Celta Vigo. Thiago har lært ham mye. En glede å jobbe med. 

Calvin Ramsays skade

Ramsay er ute resten av sesongen. 

– Han kom hit og hadde et ryggproblem vi ikke visste om. Han spilte kamper uten å kjenne noe. Tok en sjekk da han kom hit, uten smerter, men han fikk ikke lov å trene på grunn av det vi fant i undersøkelser. Så kom han tilbake, inn i et nytt lag. Vi snakket sammen da han fikk den nye skaden. Jeg spurte hvor ofte han har spilt for full maskin, og det har ikke vært tilfellet én dag. 

– Nå skal han bygges opp fysisk og få en ny start. Han er et stort talent, som har hatt den mest uheldige starten som er mulig. Forhåpentligvis er dette året det vanskeligste i hans karriere. 

Fabio Carvalho, hvorfor har han ikke spilt i det siste

– Han er en veldig ung spiller, stort talent. Spilt bra for oss i noen kamper. Han kom ikke med i troppen sist, og har ikke spilt for ofte fordi vi i mine øyne trengte andre egenskaper. Han har utviklet seg mye, er en fin gutt som trives i laget. Han er ikke veldig lykkelig for øyeblikket. Du kan ikke se det, men jeg kan se det for meg. Men han må komme gjennom det i en lang karriere, og det virker som han tar det så bra som mulig. 

Det var alt

Det var alt fra Klopp for i dag.