Se høydepunktene: Gigantisk opptur for Everton før derbyet

Everton slo serieleder Arsenal og klatret over nedrykksstreken før møtet med Liverpool på Anfield.

Everton - Arsenal 1-0 (0-0), Goodison Park: Et resultat som dette så helt utenkelig ut for bare et par uker siden, men Everton fikk det klassiske «ny manager-løftet» i Sean Dyche sin første kamp på sidelinjen. Den tidligere Burnley-sjefen har tatt over for Frank Lampard, som har fått fyken. 

Og de ga serieleder Arsenal en på trynet i lørdagens tidligkamp. Everton så ut som et helt annet lag enn de har gjort hele sesongen, og ble i tillegg løftet av et svært entusiastisk hjemmepublikum. 

Seiersmålet kom ikke overraskende på en oppskrift Dyche ble berømt for i Burnley. Dwight McNeil slo et hjørnespark på panna til James Tarkowski, og han stanget ballen i mål. Deretter var det iherdig forsvarsspill som sørget for å sende Arsenal tomhendt hjem. London-klubben hadde kun tapt én kamp denne sesongen, men misbrukte nå muligheten til å øke avstanden til Manchester City neste helg. 

Everton klatrer på sin side over nedrykksstreken, om enn på midlertidig basis, og får en massiv dose selvtillit sprøytet inn i laget før neste serierunde. Og hvem venter der? Liverpool på Anfield. 

Se høydepunktene fra lørdagens kamp øverst i saken.