Håper Ben Doak gir Porto «Leiester-behandling»

Liverpool U19 tok seg videre fra gruppe A i UEFA Youth League ved å vinne fem av sine seks kamper og score 20 mål på veien. Onsdag kveld kommer Porto på besøk i åttedelsfinalen.

Onsdag klokken 18.30, altså bare to og en halv time før førstelagets viktige ligakamp mot Wolverhampton, skal Liverpool U19 spille åttedelsfinale i UEFA Youth League mot Porto ved akademiet i Kirkby. 

Da Liverpool U21 vant 7-1 over Leicester i helgen var Ben Doak involvert i fem av målene, og to av disse gjorde han selv. Nå håper Barry Lewtas at førstelaget ikke får bruk for Doak mot Wolverhampton, men at skotten heller kan være med mot Porto og gi portugiserne en god dose «Leiester-behandling».

Forrige sesong vant U19-laget 4-0 over Porto i gruppespillet i samme turnering, og Lewtas håper på samme resultat også denne gangen. 

– Vi er veldig spente. Dette er den viktigste turneringen vi spiller i, og guttene som er spilleberettiget ser virkelig frem til kampen. Vi har måttet vente en stund på denne kampen på grunn av VM, sier Lewtas til Liverpoolfc.com.

– Porto har et strålende juniorlag. Vi spilte mot dem i gruppespillet i fjor, så vi vet mye om dem. Vi har selvsagt også Vitor Matos og Pep Lijnders som har jobbet der, så vi vet hvilken utfordring vi står overfor. Det blir en tøff kamp, legger U19-manageren til.

– Vi ønsker å teste oss selv mot de beste lagene, og Porto er ett av dem. Dette er en fin mulighet for våre gutter til å vise seg frem.

Kom nylig tilbake fra skade

Lewtas forteller at det var et klart mål for U19-laget å ta seg videere fra gruppespillet, og om mulig vinne gruppen. 

– Noen av spillerne som var med oss i gruppespillet er sendt på lån, og er ikke med oss lenger. Det gir en mulighet til andre. Men Ben Doak er med oss. Han var en veldig viktig spiller for oss i gruppespillet, både borte mot Napoli og da vi ble redusert til ti mann mot Rangers. Han var nok ekstra motivert mot Rangers. Han var nylig ute et par uker med en liten skade, men han var tilbake mot Chelsea forrige helg, og i helgen var han strålende. 

– Ben har tatt godt vare på mulighetene han har fått på førstelaget også, og det er opp til ham å fortsette den gode formen. Han er en veldig fokusert gutt, så jeg er sikker på at han klarer det, avslutter Lewtas.