– Han anklager de andre Premier League-klubbene for å være pådrivere i saken

Pep Guardiola kan være i trøbbel etter spørsmål om Premier Leagues tiltale mot Manchester City.

Manchester City er i hardt vær for øyeblikket etter at Premier League reiste tiltalte mot klubben tidligere i uken. Tiltalen skal omhandle over 100 punkter i forbindelse med finansielle lovbrudd over flere år.

I ytterste konsekvens kan det bli snakk om utkastelse fra ligaen, eller poengtrekk for den regjerende ligamesteren.

Pep Guardiola hadde i dag sin normale pressekonferanse forut Citys kamp mot Aston Villa på søndag. Da kom spanjolen med flere oppsiktsvekkende uttalelser ifølge Melissa Reddy i Sky Sports.

– Han anklaget de 19 andre klubbene i Premier League for å være pådrivere for disse anklagene mot City, sier journalisten fredag kveld.

Tiraden fra Guardiola gikk hardest utover Tottenham, og deres eier Daniel Levy.

NAVNGITT: Pep Guardiola dro inn Daniel Levy i saken mellom Premier League og Manchester City.

NAVNGITT: Pep Guardiola dro inn Daniel Levy i saken mellom Premier League og Manchester City.

– Han navnga Daniel Levy, spesifikt. Tottenham vil ikke kommentere utsagnene. De mener at det er City som står til ansvar for å forklare hvorfor han er nevnt av Guardiola. Han antydet videre at de andre 18 klubbene også er skyldige, forteller hun videre.

Det betyr selvfølgelig at Liverpool også er en av klubbene Guardiola mener kan ha en skyld i at tiltalten mot klubben er tatt ut.

– Han navnga alle de ni klubbene som tok saken opp da City ble bannlyst av UEFA. Han mener det er en kampanje mot hans klubb.

Klubbene det er snakk om i saken fra 2020 er Liverpool, Burnley, Wolverhampton, Leicester, Newcastle, Tottenham, Arsenal, Manchester United og Chelsea. De lyseblå gikk senere seirende ut av saken, og straffen om to år uten Champions League-fotball og en bot på 30 millioner euro ble strøket. 

– Det blir spennende å følge med på hvordan klubbene og Premier League tar disse kommentarene videre, avslutter Reddy. 

Dette ble sagt

– Vi er heldig som lever i et flott land som har et samfunn hvor alle er uskyldige til det motsatte er bevist. Vi har ikke hatt den muligheten. Vi er allerede dømt.

– Jeg er glad vi er satt i en slik posisjon, for slik som med UEFA, så har vi en mulighet til å forsvare vår posisjon. Vi har gode advokater, men Premier League, som er støttet av 19 klubber, vil også ha det.

– Jeg ville elsket å vente og se, og la tiden diktere hva som vil skje. Hvis vi ikke er uskyldige vil vi godta det dommeren, Premier League, har sagt, sa Guardiola ifølge Liverpool Echo.

Dette svarte City-treneren da han fikk spørsmål om han følte at de andre Premier League-klubbene var pådrivere i saken.

– Ja, selvfølgelig. Dette er Premier League. Jeg vet ikke hvorfor. Du må gå til alle de daglige lederne, Daniel Levyene, og alle disse folkene å spørre. 

– De 19 Premier League-klubbene har skapt en presedens. De må være forsikte med hva de har gjort mot oss. Vær forsiktig i fremtiden. Mange klubber kan komme med forslag, og det er mange klubber som kan bli anklaget, slik vi har blitt anklaget, sa spanjolen kryptisk ifølge The Telegraph.