– Han ser ut som en 13-åring, men spiller som en 30-åring

Luke Chambers imponerte stort i sin debut for Kilmarnock.

Luke Chambers har fått kjenne lukten av førstelagsfotball ved å sitte på Liverpools benk i kampene mot Fulham og Derby denne sesongen, men den faktiske seniordebuten kom ikke før onsdag, da venstrebacken startet for Kilmarnock bare et par dager etter t utlånet var bekreftet. 

Debuten i hjemmekampen mot Dundee United ble veldig vellykket for 18-åringen. Han hadde målgivende pasning til kampens eneste scoring, som kom fra Daniel Armstrong etter 35 minutter, og sørget dermed for tre svært viktige poeng i nedrykksstriden i skotske Premiership. Kilmarnock klatret med denne seieren fra tolvte- og sisteplass til niendeplass på den jevne tabellen. 

Etter kampen var manager Derek McInnes full av lovord om den unge Liverpool-spilleren.

– Jeg gjorde min seniordebut for 36 år siden og spilte definitivt ikke like bra som ham. Han var strålende. Han ser ut som en 13-åring, men spiller som en 30-åring. Så moden, så rolig i forsvarsspillet, og valgene han tar med ball var også veldig bra, sa han ifølge rousingthekop.com.

Har gjort inntrykk

McInnes sier Chambers har gjort et solid inntrykk i løpet av de få dagene han har vært i klubben, både som spiller og som person. 

– Vi er veldig fornøyd med at Liverpool og Luke valgte oss fremfor andre. Det var en veldig imponerende start, og forhåpentligvis er det mer i vente. Vi sa før kampen at han bare skulle spille på samme måte som han hadde gjort på trening de to dagene i forkant, og han imponerte veldig, sier manageren.

Her kan du se Chambers sin flotte assist:

I Skottland kommer Chambers til å møte på en annen utlånt spiller, nemlig Leighton Clarkson, som tilbringer hele sesongen hos Aberdeen. Midtbanespilleren spilte 83 minutter da det ble et skuffende tap hjemme mot St. Mirren onsdag kveld.