– Hvordan kan jeg ikke være bekymret?

Jürgen Klopp sier han ser hva som må bli bedre i Liverpool-laget, men innrømmer at det er en veldig vanskelig situasjon.

Det forrige 3-0-tapet, mot Brighton i januar, ble omtalt av Jürgen Klopp som den verste kampen han hadde sett av et lag han har trent. Liknende ord ble ikke tatt i bruk etter lørdagens tap mot Wolves med samme sifre, men manageren la ikke skjul på at Liverpool er inne i en blytung periode. 

Men troen på spillerne sine har han ikke mistet. 

– De er ikke på sitt beste for øyeblikket, og det liker jeg ikke. Men jeg vet hvor gode de er og hvor gode de kan være. Ting som dette skjer fordi vi gjør det vanskelig for oss selv. Alle blir påvirket av baklengsmålene. Vi må komme oss gjennom disse øyeblikkene. Jeg har ikke mistet troen på guttene, men jeg kan se hvor vi må bli bedre, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen ifølge The Athletic.

Han la til at han også har troen på sine egne egenskaper til å snu situasjonen.

Bekymret

Likevel er det ingen tvil om at laget er i en alvorlig situasjon rent sportslig.

– Hvordan kan jeg ikke være bekymret? Jeg kan ikke sitte her og si at alt er bra. I intervjuer der ute ble jeg spurt om forrige sesong med 63 kamper har hatt en betydning, og det er åpenbart at det hadde det i første del av sesongen. Men hvor lenge skal vi lide av det? Nå er det februar, og vi har hatt en uke å forberede oss på.

Når det gjelder Wolves-kampen er det starten på oppgjøret Klopp omtaler som mest frustrerende. Han beskriver de første tolv minuttene som forferdelige.

– Det kan vi ikke la skje, sier han og legger til at starten på andre omgang var god. 

– Laget er ikke fulle av selvtillit, og det kan du se. Men dette handlet om å forsvare seg, å være kompakt, og å være våken. Trenger du mye selvtillit for å gjøre det? Jeg er ikke sikker på det. Bare flytt kroppen mellom ballen og motstanderen, gjør en blokkering og stans innlegget. Stefan Bajcetic er full av selvtillit, mens andre ikke er det. Likevel startet vi andre omgang godt, og ingen ville vært overrasket om vi scoret en gang eller to.