Januarkjøpet Gakpo om sin første måned i rødt

Lærer masse og jobber hardt for å tilpasse seg ny spillestil og nye lagkamerater.

– Det er alltid vanskelig når du kommer inn i et lag som kanskje ledet og vant hver eneste kamp, men som nå er i en litt vanskelig situasjon, forteller Cody Gakpo til Liverpools eMagazine WALK ON.

– Så for meg handler det om å komme inn og vise hva jeg kan. Om vi var på førsteplass hadde jeg måttet gjøre det og nå som vi er på et annet sted må jeg gjøre det samme. Jeg prøver bare å vise min beste side.

Trives best på venstre

For en del supportere kan det fremstå usikkert hvor 23-åringens beste side er. Så langt har han fått teste seg i midten offensivt, samt ute på sidene.

– For øyeblikket for meg, liker jeg å spille ute til venstre fordi jeg har spilt der i fire år og det er jeg vant til, men kanskje jeg vil utvikle meg bedre i en annen posisjon og så spille der.

Nederlenderen beskriver seg selv som direkte, hardarbeidene og en vinnertype.

HØYREBEINT PÅ VENSTRE: Gakpo liker å trekke seg inn i banen, og bruke hurtighet eller dribleferdigheter for å komme til avslutning.

HØYREBEINT PÅ VENSTRE: Gakpo liker å trekke seg inn i banen, og bruke hurtighet eller dribleferdigheter for å komme til avslutning.

– Jeg er en angrepsspiller som kan drible, score og sette opp målgivende. Det er en god ressurs at jeg kan spille i flere posisjoner, men når alt kommer til alt tror jeg hver eneste spiller har en posisjon som han liker best og kanskje er det der spilleren er på sitt beste.

Må lære en ny spillestil

Før han kom til Merseyside vakte Gakpo oppsikt i VM. I Eredivisie noterte han seg for ni mål og 12 målgivende på 14 kamper for PSV.

– Jeg hadde en annen spillestil tilbake i Nederland så dette med press og løpe hjem lærer jeg om. Jeg lærer masse og jeg er ivrig på å lære enda mer, så jeg nyter det veldig. Alle har mye kvalitet her og vi har en svært sterk tropp. Jeg ønsker å spille med og mot de beste spillerne fordi det er kun godt for spillet mitt, å utvikle meg som spiller.

Tidligere trener i blant andre Southampton og Everton, Ronald Koeman, ble i januar ansatt som ny landslagstrener for de oransje.

Ifølge BBC tror Koeman at Gakpo kan ha dratt for tidlig til Liverpool.

– Han har endt opp med å gå til et lag som ikke gjør det så bra, og da blir det vanskeligere for ham.

VIST SEG FREM PÅ LANDSLAGET: Siden han debuterte på landslaget i 2021, har unge Gakpo gradvis blitt lagt mer merke til.

VIST SEG FREM PÅ LANDSLAGET: Siden han debuterte på landslaget i 2021, har unge Gakpo gradvis blitt lagt mer merke til.

– Hvis du ikke scorer eller du ikke er viktig samtidig som du ikke vinner kamper, det er veldig vanskelig, spesielt for en ung spiller, sier 59-åringen.

Null er status for målpoeng etter seks kamper. Så lenge har ingen av Jürgen Klopps store offensive kjøp måtte vente. Januarsigneringen føler seg likevel ivaretatt i Liverpool.

– Treneren gav meg en veldig varm velkomst og jeg satte stor pris på det. Vi hadde en god prat og nå hjelper han meg med å tilpasse så fort som mulig i laget og til hans spillestil. For å gjøre det må jeg fortsette jobbe hardt og forbedre meg.