– Jeg er sikker på at vi kommer til å klatre på tabellen

Darwin Nunez er optimist foran vårsesongen.

Darwin Nunez sin første sesong i Liverpool har ikke gått helt som han og supporterne drømte om, verken for spilleren selv eller for laget som helhet. Men etter en strålende kamp mot Everton har uruguayaneren sammen med mange andre fått fornyet tro på at det kan bli litt å glede seg over i løpet av vårsesongen. 

– Liverpool er en enorm klubb og vi er klar over at vi er inne i en vanskelig periode, men jeg er sikker på at vi kommer til å løfte oss og klatre på tabellen, sier han i et intervju med liverpoolfc.com.

– Jeg tror vi kommer til å respondere, for både spillere og manageren har troen på at vi kan snu dette og komme oss ut av den vanskelige perioden vi er inne i. Når laget er ute av form er det vanskelig for enkeltspillere å prestere også, så det er mye vi kan bli bedre på. Vi må bare ha fokus på det positive og legge det som har skjedd bak oss, sier han.

Lærer mer og mer

Tidvis denne sesongen har Nunez vist hva som bor i ham i form av kraft, fart og goalgetter-egenskaper. Han er spilleren i Premier League som kommer til nest flest sjanser ut fra minutter spilt, og vil bli en av ligaens giftigste spillere om effektiviteten tar seg litt opp. 

Mandag viste han også sine skapende egenskaper, da han fosset opp langs venstrekanten før han serverte Mohamed Salah på 1-0-målet til de røde - et samarbeid som ser ut til å blomstre. Nunez sier han stadig blir bedre kjent med sine lagkamerater ute på banen.

– Alle mine lagkamerater er fotballspillere av høy kvalitet. Jeg må bare forstå litt mer hvordan de spiller, og det samme gjelder for dem. Vi blir bedre og bedre kjent. Etter hvert tror jeg vi kommer til å se resultatene av det, sier Nunez. 

Nunez har troen på sin nyeste lagkamerat, Cody Gakpo, som leverte sin beste kamp i den røde trøyen i Merseyside-derbyet. 

– Han er en kvalitetsspiller som er fysisk sterk i tillegg. Jeg tror han kan skape mye glede for supporterne. Han kom inn i laget da vi ikke var i vår beste form og vil trenge tid, men jeg synes han har vært god i kampene han har spilt så langt. Jeg håper at vi med tiden finner veien til et godt samspill, sier Nunez.

Neste mulighet til det blir på bortebane mot Newcastle, som kun har tapt én kamp i ligaen denne sesongen. Det skjedde på Anfield.