– Jeg forstår ikke hvorfor vi må snakke om bare en spiller

Jürgen Klopp var ikke spesielt fornøyd med spørsmålene om Jordan Henderson under fredagens pressekonferanse.

Liverpool er inne i sin verste tid under Jürgen Klopp for øyeblikket, og i slike situasjoner er mange ute etter å finne syndebukker. På dagens pressekonferanse ble tyskeren spurt unormalt mye om klubbens kaptein. En spiller som har vært lite på banen den siste tiden.

Det likte ikke tyskeren spesielt godt.

– Jeg forstår ikke hvorfor vi må snakke om bare en spiller. Jeg håper alle forstår hvor mye respekt jeg har ovenfor ham. Henderson er ikke problemet i troppen, og det har han aldri vært. Han har sikkert spilt 98% av kampene våre.

Klopp har absolutt et poeng. 32-åringen har vært på banen i 91 kamper for klubb og landslag siden starten av 21/22-sesongen. Det vil si at midtbanespilleren har vært på banen i snitt hver sjette dag siden den 14. august 2021.

– Han har ikke startet kampene den siste tiden, men han er en veldig, veldig viktig spiller for oss, fortsatte Klopp.

PÅ BANEN: Jordan Hendersons siste kamp fra start kom mot Brighton i 0-3 tapet i Premier League den 14. januar.

PÅ BANEN: Jordan Hendersons siste kamp fra start kom mot Brighton i 0-3 tapet i Premier League den 14. januar.

Liverpools trener fikk også spørsmål om hvordan laget blir påvirket av mangelen på Hendersons lederegenskaper på banen.

– Hvis han er vekke, men resten er der, slik som Virgil (Van Dijk), så går alt fint. Til og med han har ikke spilt alle kampene så godt denne sesongen.

Det som kan være et av problemene for de røde for øyeblikket er mangelen på nettopp ledere i laget. Andy Robertson har vært vikarierende kaptein i de siste kampene, og skotten er en flink leder, men foruten han er det ikke mange som gir klare beskjeder ute på matten.

– Jeg er veldig glad for at han (Van Dijk) er tilbake, og vi trenger ikke å lage en Henderson-historie ut av ham. Dette er en lag-historie, eller en manager-historie. Det handler ikke om individuelle spillere eller ansatte, svarte tyskeren kontant.

Fysiske problemer

Klopp fikk også flere spørsmål om de fysiske utfordringene i troppen denne sesongen. Det er ingen tvil om at Liverpool-treneren har lidd av at flere sentrale spillere har mistet for mange kamper.

– Det virker ikke som folk vil høre om slike ting. Vi har ikke blitt dårlige fotballspillere over natten. Det er en selvfølge at vi også har hatt problemer i den fysiske delen.

For tyskeren er momentum et viktig element i hans lag. Klopp er kjent for å like ha en fast ellever, og gjøre små endringer ut fra den. Det har han ikke hatt mulighet til denne sesongen.

– Vi har hatt endringer på topp, og når du endrer der vil du helst ha en satt midtbane bak dem, forklarer han.

Til slutt kom han også med noen gode nyheter inn mot mandagens kamp mot Everton.

– Håndteringen av mengden belastning er ikke veldig enkelt, men denne uken ser alle utrolig friske ut.