– Jeg trenger ikke å tenke så mye, for vi kjenner hverandre så godt

Alisson Becker var nær sin fjerde målgivende i Premier League.

Ingen målvakt har hatt flere målgivende til en annen spiller enn det Alisson Becker har til Mohamed Salah. Brasilianeren hadde sin første målgivende til Salah i januar 2020, i kampen mot Manchester United der hele Anfield endelig turte å tro på ligagull.

Så kom den målgivende mot Norwich City til samme mann i februar i fjor, før kombinasjonen ble avgjørende igjen mot Manchester City i fjor høst.

Mot Newcastle var det veldig nært igjen. Alisson med det lange utspillet mot Salah, og Pope som feilberegnet og måtte handse for å unngå at Liverpools toppscorer skulle sette inn 3-0 i det åpne nettet.

– Det ble nesten en målgivende til Mo, men det var øyeblikket da det ble rødt kort, så det var også viktig for oss å spille med en ekstra spiller, sa Alisson til LFCTV da han fikk spørsmålet etter kampen.

– Jeg kjenner ham, og han kjenner meg. Jeg vet at han kommer til å få nå ballen, og løpe som han er gal. Jeg vet hvor rask han er. Det eneste jeg trenger å gjøre er sende i vei en god pasning, en god volley, og det er en av kvalitetene mine også. Der og da tenker jeg ikke så mye, jeg ser bare at ting skjer, og at spillere løper, og så ser jeg rommet foran dem der jeg kan sende ballen. Det var et øyeblikk som hjalp oss i kampen, og det ble nesten en målgivende – men dessverre ikke denne gang, sier han videre.

Banens beste

Liverpool ledet tidlig 2-0, og spilte store deler av kampen med 11 mot 10, men det var på ingen måte slik at hjemmelaget var ufarlige.

– Jeg er veldig fornøyd med de tre poengene, seieren, at vi holdt nullen, og måten vi presterte på, sier Alisson.

– Det føles bra når du jobber mye. I den forrige kampen hadde jeg ikke så mye å gjøre, og spillerne gjorde alt det harde arbeidet, men mot Newcastle gjorde jeg noen redninger. Det var selvsagt med hjelp av forsvarsspillerne, som kom tettere oppi, stengte rom, blokkerte skuddene og gjorde det mulig for meg å gjøre redningene.Det var en tøff kamp, en veldig god prestasjon fra oss, og det vil gi oss selvtillit. Vi skal beholde de gode tingene, og ta det med oss inn i den neste kampen.

30-åringen måtte tidlig gjøre en redning for å unngå at det skulle bli en ny start med tidlig baklengsmål. Utover i kampen gjorde han flere store redninger.

– Den siste måneden har en stor utfordring for oss vært hvordan vi starter kampene, og det er noe vi har snakket mye om. Vi hadde en veldig god start mot Newcastle der vi scoret to tidlige mål, som var enormt viktig for oss. At vi hadde en ekstra spiller, og måten vi spilte på, var veldig viktig for oss.

– For en uke siden snakket vi om dårlig form og en dårlig situasjon. Nå snakker vi om en veldig god prestasjon, og slik fungerer fotballen, det vet vi. Du liker åpenbart ikke følelsen du har når du går gjennom vanskelige perioder, men vi har jobbet hardt for å endre situasjonen vår. Jeg tror vi får momentum igjen, og selvtilliten tilbake, men vi kan ikke ta ting for gitt. Vi må jobbe hardt og gå inn til kampene slik vi gikk inn til denne. Vi har en enorm motstander kommende i Champions League, og store ting i vente, sier han.

Liverpool - Real Madrid spilles tirsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.