– Jeg vil gjøre det samme som Virgil

Virgil Van Dijk scoret sitt første Liverpool-mål mot Everton. Det gir Cody Gakpo inspirasjon.

I morgen kveld venter Everton på motsatt banehalvdel på Anfield for Cody Gakpo og Liverpool. Nederlenderen har ikke fått ting til å stemme på Merseyside så langt, men inn mot mandagens kamp har kantspilleren hentet inspirasjon fra landsmann Virgil Van Dijk. 

– Virgil fortalte meg om derbyet og han sa det ville bli en stor kamp. Han sa også at han scoret sitt første mot Everton, og nå håper jeg å få til akkurat det samme, sier 23-åringen til Liverpool Echo.

Midtstopperen kom også til de røde i et januarvindu tilbake i 2018. I hans første kamp på banen scoret han mot nettopp morgendagens motstander.

– De som sier at de målløse kampene ikke påvirker meg lyver. Jeg er en angrepsspiller, så jeg liker å levere mål og målgivende, og vinne kamper.

Gakpo er ikke ukjent med å levere målpoeng denne sesongen. I Nederland stod venstrekanten med 9 mål og 12 målgivende på 14 kamper i Eredivise. Han leverte også tre mål for Nederland i VM.

– Jeg gjør mitt beste for å forbedre spillet mitt både individuelt og med laget. Når jeg klarer det vil resten falle på plass, tror 23-åringen.

I VM: Cody Gakpo spilte en viktig rolle for Nederland da landslaget tok seg til kvartfinalen i mesterskapet.

I VM: Cody Gakpo spilte en viktig rolle for Nederland da landslaget tok seg til kvartfinalen i mesterskapet.

United eller Liverpool

Nederlenderen har også åpnet opp om dagene og ukene i forveien av overgangen til England og Liverpool. Han var en av de siste som fikk vite om interessen fra Jürgen Klopp og klubben.

– Jeg hørte om Liverpools interesse for meg, og fem dager senere var avtalen på plass. Treneren min og broren min visste om det mye tidligere enn meg, men jeg ville ikke vite om noe under VM. Da måtte fokuset være på fotballen, avslører han.

– Så fort jeg hørte om interessen tenkte jeg «Kom igjen, dette gjør vi».

Det kunne likevel blitt et annet stoppested for Gakpo enn Liverpool. 23-åringen var ikke langt unna en overgang til rival Manchester United før sesongen var sparket i gang.

– Det var mye spekulasjoner i sommer. Det var det første vinduet hvor det var en mulighet for en overgang, så ja, det påvirket meg litt.

Gakpo snakket blant annet med sin trener, Ruud Van Nisterooy, om en overgang til England. Den tidligere Premier League-spissen ville helst se sin stjernespiller på Old Trafford.

– Jeg snakket mye med ham om United i sommer da overgangen så ut til å skje, men ikke så mye i vinter. Det var hans ønske at jeg endte opp i en storklubb, og hvis du spør meg så er det noe jeg har oppnådd med Liverpool, avslutter han. 

På mandag møter Gakpo og Liverpool Everton til Merseyside-derby på Anfield. Kampen starter klokken 21.00 og sendes direkte på V Sport Premier League.